Enerji

Aktivist Daryl Hannah tutuklandı

0

ABD’li ünlü sinema oyuncusu Daryl Hannah, Kanada’dan çıkartılacak zift petrolünü (tar sands oil) ABD’nin güneyine  taşıyacak Key Stone XL boru hattının inşaatını protesto ettiği için kendisi ile birlikte protesto eylemine katılan bir kadın ile birlikte tutuklandı.

Daha önce bu tür aktivist eylemleri ile pekçok defa gözaltına alnmış olan Hannah’ın Winnsboro kentinde yaşayan 78 yaşındaki toprak sahibi Eleanor Fairchild ile birlikte bir protesto gösterisi düzenlediği açıklandı. Botu hattı inşaatının Hannah ile birlikte gözaltına alınan Eleanor Fairchild’ın arazisinin de içinden geçeceği belirtildi.

TransCanada şirketi tarafından Kanada’dan Körfez kıyılarına ham petrol taşımak amacıyla inşa edilecek boru hattı inşaatı için Fairchild’ın arazisinin bir kısmına el konulmuştu.

Daryl Hannah’ın avukatı Paul Bassis konu ile ilgili yaptığı açıklamada müvekkilinin kırsal bölgede yaşayan büyük bir büyükanne ile birlikte tutuklandığı bilgisini iletti.

Oyunculuk kariyerine 1978 yılında Brian De Palma’nın “The Fury” adlı korku filmiyle başlayan Hannah, Quentin Tarantino’nun “Kill Bill” serisi dahil birçok filmde rol almıştı. Hannah, 2011 yılında da Washington’daki Keystone XL boru hattı için yapılan protesto gösterileri sırasında tutuklanmıştı.

(Yeşil Gazete, Guardian)

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.