ManşetSpor

İki efsane. Michael Jordan ve Michael Phelps birarada

0

Sporun iki efsane ismi. Muhtemelen tüm spor dallarında dünyanın gelmiş geçmiş en başarılı 2 sporcusu Michael Jordan ve Michael Phelps, ABD’de yayınlanan David Feherty Show programında bir araya geldi.

Golf TV kanalında yayınlanan program sırasında daha önce yaptığı açıklamalarda kendisine spor idolü olarak her zaman Michael Jordan’ı gördüğünü ifade eden Michael Phelps’e sürpriz yapıldı.

Olimpiyatlar yüzme branşında aldığı altın madalyalar ile daha şimdiden kırılması neredeyse imkansız bir rekorun sahibi olan Phelps, Jordan’la tanışmanın en büyük hayallerinden biri olduğunu. çocukluğunda onun hiçbir maçı kaçırmadığını kameralar önünde pekçok kez açıklamıştı.

Basketbol’un “Majesteleri” lakaplı efsane oyuncusu Michael Jordan ise Chicago Bulls forması ile NBA’de muhteşem bir kariyer yaptıktan sonra herkesi şaşırtan bir karar ile basketbolu bıraktıktan sonra aslında en sevdiği sporun golf olduğunu açıklamış ve bu spora başlamıştı.

Golf TV’de yayınlanan  David Feherty Show programına davet edilen Michael Phelps’e konuklar arasında Michael Jordan’ın da olduğu söylenmedi. Programın sunucusu David Feherty, Phelps’e ünlü basketbolcuya olan hayranlığı hakkında sorular sormuş ve dikkatini ekranda yer verdiği Michael Jordan görüntüleri ile bozmuşken sahneye giren Michael Jordan ile hiç beklemediği anda karşı karşıya gelen Michael Phelps’in şaşkınlığını yüzünden okumak mümkündü.

Program çıkışı duygularını ifade etmekte zorlanan Phelps. “Cidden dondum kaldım. Dünya üzerinde beni bu hale getirebilecek tek insan ile karşılaştım çünkü. Samimi olarak söylüyorum ki ben hayatım boyunca onu takip ettim. Jordan, en büyüktür” şeklinde konuştu.

2012 Londra Olimpiyatları sonrası yüzme kariyerine veda eden Michael Phelps, kendisinin her zaman tek hedefinin “Yüzme sporunun Michael Jordan’ı olmak” olduğunu birçok defa dile getirmişti.

Phelps sözlerine, “Her zaman onu izledim. O hiçkimsenin başarmadıklarını başaran birisiydi. Basketbol sporunu en iyi yapan kişi o ve şimdi ben de gelmiş geçmiş en başarılı yüzücüyüm” şeklinde devam etti.

Majesterleri Michael Jordan ise olimpiyatlarda mücadele eden en büyük atlet ile tanışmak ve ona “merhaba” demek benim için de büyük onurdu şeklinde konuştu. Phelps’i birlikte golf oynamaya davet ettiğini de sözlerine ekleyen Jordan, “Onunla havuzda rekabet etmem mümkün değil. Ben yüzme bilmem, havuzda olmaz ama golf çiminde ne zaman isterse kapışabiliriz” diyerek sözlerini noktaladı.

Sporun iki efsanesinin, Basketbolun Majesteleri Michael Jordan ile Havuzun yenilmez şampiyonu Michael Phelps’in buluşmasını buradan izleyebilirsiniz.

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.