Ekolojik Yaşam

Muğla’da Tohum Takas Şenliği

0

Yerel/atalık tohumların korunması, paylaşılması ve üretilmesi için son yıllarda düzenlenen tohum takas şenliklerine bir yenisi daha ekleniyor. 1. Muğla Yerel Tohum Takas Şenliği “Yerel tohumlar gelenek ve geleceğimizdir” başlığıyla 30 Eylül 2012 Pazar günü Muğla’da Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezi’nde 10:00-13:00 saatlerinde yapılacak.

Muğla Belediyesi, Muğla Kent Konseyi, Kadın Meclisi, Muğla il Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Köy-Koop Muğla Birliği, ZMO Muğla Şubesi, CKD Muğla şubesi, Muğla Çevre Geliştirme Derneği ve Akdeniz Yeşilleri Derneği’nce düzenlenen şenlikte tohum takasının üretici standları, ele emeği standları, fotoğraf sergisi ve özel tohum sergisi açılacak; yemek ve halkoyunları gösterisi düzenlenecek

Ayrıca Prof. Dr. Tayfun Özkaya’nın kolaylaştırıcılığında bir panel gerçekleştirilecek. Panele Ziraat Mühendisi ve 23. dönem mvk Prof.Gürol Ergin, Buğday Derneği başkanı Güneşin Oya Aydemir, böcek bilimi uzmanı Dr.Füsun Tezcan ve Muğla Meyve Mirası Projesi’nden Damla Kaptan katılacak.

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.