ManşetUlaşım

Araba yerine Yayaba

0

Her yıl 22 Eylül’de çeşitli etkinliklerle kutlanan ‘Dünya Otomobilsiz Günü’ (World Carfree Day), etkinliklerinin İstanbuldaki adresi bu sene Kadıköy Moda Caddesi oldu. Sokak Bizim Derneği tarafından etkinlik için hazırlanan alternatif ulaşım aracı “Yayaba” gün boyu sokaktan geçenlerin ilgisini çekti.

Dünya Otomobilsiz Günü toplu taşıma sisteminin, bisikletle ulaşımın ve yürümenin yaygınlaştırılmasını, toplu taşıma odaklı komşuluk birimlerinin gelişimini ve yürünebilir çevrelerin genişlemesi amacını güdüyor. İstanbul’da 2000 senesinden bu yana belli aralıklarla kutlanan Dünya Otomobilsiz Günü, bu yıl da ‘insan odaklı şehir planlaması’nın önemine ve ‘sürdürülebilir ulaşım seçeneklerine’ dikkat çekmek adına Sokak Bizim Derneği aracılığıyla Kadıköy Moda Caddesi’nde kutlandı.

Dernek üyeleri alternatif ulaşım aracı “Yayaba”yı kurmalarının ardından gün boyu canlı müzik eşliğinde piknik yaptılar ve cadde sakinleri ile sohbet etmeyi ve  ‘Avrupa Hareketlilik Haftası’ ve ‘Dünya Otomobilsiz Günü’ ile ilgili bilgi vermeyi de ihmal etmediler. Etkinlik, Moda’dan Kadıköy’e  doğru YAYABA ile gerçekleştirilen yürüyüş ile son buldu.

Sokak Bizim derneğinin etkinliklerinden haberdar olmak ya da katılımda bulunmak için web adresi sokakbizim.org/ , facebook facebook.com/pages/Sokak-Bizim/ veya twitter  twitter.com/sokakbizim üzerinden bilgi alabilirsiniz.

(Yeşil Gazete , Yapı.com)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.