ManşetTürkiye

Oda Tv davasında Barışlar özgür

0

Odatv davası kapsamında dün yapılan duruşma sonrasında Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu tahliye edildi. Tahliye edilen iki ismi, Nedim Şener ve Ahmet Şık’ın da bulunduğu gazeteciler karşıladı. Mahkeme heyeti, sanıklar Soner Yalçın, Yalçın Küçük ve Hanefi Avcı’nın delil durumu ve kuvvetli suç şüphesini gerekçe gösteren tutukluluk hallerinin devamına karar verdi. Bir sonraki duruşma ise 16 Kasım’da görülecek.

Pehlivan ve Terkoğlu, cezaevindeki tahliye işlemlerinin ardından serbest bırakılarak, 18 ay sonra özgürlüklerine ilk adımlarını attılar. İki gazeteci 18 Şubat 2011 tarihinde tutuklanmışlardı.

Büyük sevinç yaşayan ve cezaevinden çıkar çıkmaz yakınlarına sarılan gazetecilerin mutluluğunu, cezaevine gelen meslektaşları Nedim Şener, Ahmet Şık, Coşkun Musluk, Sait Çakır, Ayşenur Aslan, Müesser Yıldız ile CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu paylaştı. Yaklaşık 100 kişilik grup gazetecilere alkışlarıyla destek verdi.

Dava sonunda mahkeme ayrıca, TÜBİTAK’tan yargılama konusu belgelerin sanıkların bilgisayarlarına virüs yoluyla gönderilip gönderilmediğini daha net ifadelerle anlatan yeni bir rapor hazırlatılmasını istedi. Mahkeme, yeni rapor için de TÜBİTAK’a 20 gün süre verdi.

 

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.