ManşetSpor

Hakem böyle istedi: 3 – 0

0

Türkiye, Brezilya’da 2014 yılında düzenlenecek Dünya Kupası için gerçekleşen eleme müsabakalarının ikincisinde 3 – 0’lık sonuç ile ikinci maçında 3 puan ile tanışmış oldu.

Maçın 19. dakikasında son adam olmamasına karşın Estonya’nın defans oyuncusu Jaager’e yaptığı faul sonrası hakem Marcin Borski tarafından kırmızı kart gösterilmesi maç skoruna etki eden en önemli faktör idi.

Dakikalar 11’i gösterdiğinde benzeri bir poziyon bizim kalemizde yaşandı. Estonyanın forvet oyuncusu Lindpere, Semih Kaya’nın tedavi edilmek üzere dışarı alınması sırasında yaşanan defans boşluğunu değerlendirerek kaleci Tolga ile karşı karşıya kaldı. Arkasından gelen defans oyuncularının müdahalesi ile kendini yerde bulan Lindpere’nin haklı penaltı ve kırmızı kart beklentisi gerçekleşmedi.

19. dakikaya kadar gelişen hemen her Estonya atağında gerek defans gerek kaleci Tolga’nın acemice hataları nedeni ile gol tehlikeleri yaşadık. Kırmızı kart sonrasında ise ibre tam tersine döndü. 1 kişi eksik kalan rakibe karşı oynama avantajını iyi değerlendiren milli takım 43. dakikada Emre, 59. dakikada Umut ve 75. dakikada Selçuk İnan’ın golleri ile karşılaşmadan 3 – 0 galip ayrıldı.

Maçın ilk golünü kaydeden Atletico Madridli Emre Belözoğlu’nun gol sonrası yedek kulübesine saldırması ise bu futbolcunun karakterini bilen sporseverler için şaşırtıcı bir gelişme değildi.

Maçın 66. dakikasında oyuna dahil olan Selçuk İnan’ın 75. dakikada kaydettiği gol sonrası bakışlar teknik direktör Abdullah Avcı’ya çevrildi. Genç teknik adam hafta sonu oynanan Hollanda karşılaşmasında tecrübeli orta saha oyuncusuna görev vermediği gerekçesi ile eleştirilerin hedefi olmuştu.

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.