ManşetTürkiye

Kadıköy’den barış sesi yükseldi

0

“Suriye’ye emperyalist müdahaleye hayır” ve “Savaş değil barış, ölüm değil yaşam” pankartlarının arkasında saat 12:00’dan itibaren toplanan gruplar Tepe Nautilus ve Haydarpaşa Numune Hastanesi önünden Kadıköy İskele Meydanı’na doğru yürüyüşe geçti.

Polisin güvenlik önlemleri kapsamında yürüyüş yollarını ayırdığı gruplara çevre illerden gelenler de katıldı. “Ölüm değil çözüm, çatışma değil müzakere”, “Ölüm değil yaşam savaş değil barış”, “Savaşa hayır çatışma değil müzakere”, “Barış için çözüm: tek çare müzakere”, , “Halepçe’den Roboski’ye katledenler kaybedecek” yazılı pankartların yanı sıra STK ait pankartler ve flomalar taşındı.Haydarpaşa yönündeki yürüyüş kolunda, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) bileşenlerinden oluşan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), Emek Partisi (EMEP), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP), Devrimci Sosyalist İşçi Partisi (DSİP), Barış Anneleri gibi çok sayıda siyasi parti ve demokratik kitle örgütünün korteji yer aldı. Yürüyüş kortejinde EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan, SDP Genel Başkanı Rıdvan Turan, BDP İstanbul İl Eşbaşkanı Ali Rıza Bilgili de yer aldı.

Grupların alana giriş yaptığı Tepe Nautilus Alışveriş Merkezi önünden ise Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), İstanbul Tabip Odası, Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava İş), Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP), Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu (BDSP), Türkiye Komünist Partisi (TKP) 1920, İnsan Hakları Derneği (İHD), Halkevleri’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda parti ve sivil toplum örgütü yer aldı.
Mitinge BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve bazı BDP li milletvekilleride katılırken grupların alana toplanmasından sonra konuşmalara geçildi.

“Suriye’deki emperyalist müdahaleye hayır” sloganının yazılı olduğu pankartın arkasında siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleri kendi kortejlerini oluşturdu. Yürüyüş kolunda ayrıca Türk Hava Yolları’nda (THY) iş bıraktıkları için işten çıkarılan THY işçileri de bulundu.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.