EkolojiManşet

Ormanlar, ne Türk’tür, ne Kürt’tür!

0

Tunceli merkez ile Hozat, Ovacık, Pülümür ve Nazimiye ilçeleri kırsalında 3 gün önce TSK ve PKK arasında çıkan çatışmalar sonrası başlayan orman yangınları büyüyerek devam ediyor.

Orman yangınlarına genelde bölgenin arazi yapısı, güvenlik durumu ve müdahalede kullanılacak araç gereç yetersizliği nedeniyle müdahale edilemediği belirtildi.Tunceli merkez Çiçekli köyü, Hozat, Ovacık, Pülümür ile Nazimiye ilçeleri karsalında devam eden operasyonlar ve yaşanan çatışmalardan sonra çıkan orman yangınları sürüyor. Dün akşam saatlerinde Tunceli merkeze bağlı Çicekli köyü Jandarma karakoluna yapılan saldırı sonrası güvenlik güçleri ile PKK’lılar arasında yaşanan çatışma sonrası bölgede orman yangını çıktı. Geniş bir alanda yetişkin meşe ağaçlarının bulunduğu bölgede kuru otların da tutuşması ile yangının rüzgar etkisiyle yayıldığı ve yangına müdahalede bulunulamadığı için yangının sürdüğü belirtildi. Hozat ilçesi Yenibaş ve Karaoğlan bölgesi ile Yüceldi köyleri kırsal alanında başlayan orman yangınları 3 gündür devam ederken, bölgede zaman zaman yaşanan çatışmalar nedeniyle orman yangınlarına müdahale edilemediği öğrenildi. Ovacık ilçesi Aşağıtorunobo köyü yakınları, Çambulak, Sultandağı etekleri ile Pülümür Kırdım ormanları, Kırmızıköprü ormanları ve Nazimiye ilçesine bağı iki ayrı noktada çıkan orman yangınlarına da ekiplerin arazi yapısı, güvenlik gerekçesi ve araç gereç yetersizliğinden müdahale edemediği belirtildi.

Bölgede şiddetli rüzgar ile birlikte orman yangınları geniş alana yayılırken, Tunceli Orman İşletme Müdürlüğü yangın söndürme ekiplerinde sadece 1 adet arazöz bulunduğu ve bu nedenle yangınlara müdahalede yetersiz kalındığı belirtildi.

DHA

More in Ekoloji

You may also like

Comments

Comments are closed.