BayramHafta SonuManşet

En iyi 10 yeşil belgeseli seçiyoruz

0

ADAYLIK SÜRECİ BİR HAFTA UZATILMIŞTIR. DUYURUMUZU BU HAFTA DA AYNEN YAYINLIYORUZ

Yeşil Gazete, en iyi 10 yeşil belgeseli, okurlarının katkısıyla seçiyor.

Okurlarımızın hatırlayacağı gibi daha önce en iyi 10 yeşil filmi belirleyip tanıtmıştık. Bunlar kurgusal/dramatik filmlerdi. En iyi yeşil belgesellerin de sırada olduğunu duyurmuştuk. Ancak çok sayıda yeşil belgesel arasından bir seçme yapmak kolay değildi.

Biz de bu seçimi okurlarımızla birlikte yapalım dedik.

Bu hafta önce sizlerden aday listesini oluşturmak için katkı bekliyoruz. Bu çağrı metninin altındaki yorum bölümüne yazarak en iyi yeşil belgeseller aday listesine girmesi gerektiğini düşündüğünüz belgesel filmeleri önermenizi rica ediyoruz.

Önerinizi filmin adıyla (mümkünse orjinal adıyla) birlikte, biliyorsanız yönetmenini ve yılını da yazarak yapabilirseniz filmin yanlış anlaşılmasını önlemiş oluruz.

Peki yeşil belgeselden ne kastediyoruz?

En iyi yeşil belgeselleri seçebilmek için önerilen filmlerin aşağıdaki kriterlere uygun olması gerek:

1- Film belgesel veya belgesel-drama türünde olmalı.

2- Uzun metrajlı (en az 60 dakika uzunukta) olmalı.

3- Konusu/teması ekoloji, doğa, iklim değişikliği, nükleer enerji, yenilenebilir enerji, yeşil yaşam, ekolojik tarım, gıda, doğa koruma, vejateryenlik, hayvan hakları ve her tür çevre ve kent sorunları gibi yeşil/ekolojik meseleler olabileceği gibi, yeşil düşünce ve yeşil politikayla bağlantılı diğer temalar, yani örneğin şiddetsizlik, doğrudan demokrasi, antimilitarizm, aktivizm vb. de olabilir.

4- Yerli-yabancı kriterlere uygun tüm belgeseller aday gösterilebilir.

Bir hafta boyunca aday film önerilerini topladıktan sonra, gelecek haftaki haftasonu gazetsinde aday listesini açıklayacağız ve oylama başlayacak. Dolayısıyla adaylarınızı yazmanız için 31 Ağustos 2012 Cuma günü 18:00’e kadar vaktiniz var.

Aday film önerilerinizi aşağıdaki yorum bölümüne girerseniz bütün okurlarımız da görebilir. Ama özel göndermek isterseniz elbette e-posta da atabilirsiniz. Konu bölümüne lütfen “en iyi yeşil belgeseller” yazınız. E-posta adresimiz [email protected]

Aday filmlerinizi bekliyoruz.

(Yeşil Gazete)

More in Bayram

You may also like

Comments

Comments are closed.