ManşetSivil Toplum

Polis en iyi bildiğini yaptı, yine öldürdü!

0

İzmir’in Karabağlar ilçesinde dün (12 Ağustos), bir polis memuru kendisiyle tartışan yurttaşı sokak ortasında kurşuna dizdi.

15:00 sularında gerçekleştirilen cinayet, sokakta bulunanlardan biri tarafından net olarak saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde polis memurunun, elinde sandalyeyle yürüyen genç bir kişinin önce bacaklarına 2 el ateş ettiği, ardından da göğsüne ve karnına 2 el daha ateş ettiği net olarak görülüyor. Olay yerindeki diğer polis memurları tarafından durdurulmayan katil polis daha sonra sakin adımlarla yürüyerek gölgeye sığınıyor, diğer polisler ise yaralanan arkadaşlarının ardından çığluklar atarak ambulans çağrılmasını isteyen kalabalığı dağıtmaya çalışıyor.

İnsanın kanını donduran görüntüleri internete yükleyenlerin olayın gelişimi hakkında geçtiği bilgi notu şöyle:

Polis aracıyla bir sivil araç çarpışıyor

Sivil araç şoförü ehliyetsiz olmasından dolayı Trafik ekiplerini çağırılıyor gelen trafik ekibinden bir polis memuru resmi araç şoförünü ve sivil araç şoförü olan arkadaşı yanına çağırıyor başka kimse gelmesin diyerek, ardından sivil araç şoförü arkadaşın ağabeyi ve çevredeki arkadaşları trafik polisinin yanına gidip arkadaşlarının askere gideceğini ve ceza yazmamalarını söylüyor ve bir polis memuru arkadaş polis telsizi ile bunu söyleyen kişinin başına vurarak sen karışamazsın diye söylüyor bunu gören çevredeki arkadaşları, araç şoförü ve ağabeyi polislerle tartışmaya giriyorlar ardından polis memurunun biri silahına sarılarak sağa sola ateş açmaya başlıyor elindeki sandalye ile polisin üzerine yürüyen arkadaşa önce bacaklarına ve sonrasında göğüs kafesine doğru ateş ederek soğuk kanlı bir şekilde vuruyor ve vurulan arkadaş yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybediyor.

Polisin ateşi sonucunda yaralanan ismi öğrenilemeyen kişi, hayatını kaybetti.

Olaydan sonra emniyet yetkililerinin, polisin “tüm uyarılara rağmen saldırganlara engel olamayınca kendisini korumak için ateş ettiğini” söylediği iddia ediliyor. Katil polis hakkında soruşturma başlatıldığı da gelen haberler arasında.

Türkiye’de her gün yaşanan polis şiddetini çok net görüntülerle ve saniye saniye gösteren bu görüntüleri bu bağlantıdan izleyebilirsiniz.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.