Bilim-Teknoloji

Maccabi Hafia’ya plastik şişeden forma

0

İsrail futbol liginin en başarılı kulüplerinden Maccabi Haifa’nın 2012-2013 sezonu forması açıklandı. Formaların her biri, geri dönüştürülmüş 13 plastik şişeden oluşuyor.

Maccabi Haifa’nın forma sponsoru olan Nike tarafından üretilen formalar basına tanıtıldı. Her biri 13 plastik şişenin geri dönüştürülmesiyle elde edilen polyesterden üretilen formaların üzerinde lazerle açılan delikler sayesinden üstün bir nefes alma ve kuruma performansına ulaşıldığı belirtiliyor. Diğer bir deyişle, bu formalar yüksek seviyede sportif performans için de fazlasıyla uygun.

“Normal” formalara göre üretiminde %30 daha az enerji kullanılan formalar, firmanın ilk geri dönüştürme projesi değil. Fima websitesinde 2010 yılından beri 881 ton (yaklaşık 135 milyon) plastik şişeyi geri dönüştürerek ürünlerinde kullandığını belirtiyor. Aynı sitede kapsamlı ve belli aralıklarla güncellenen çevresel etki değerlendirme raporlarına da ulaşılabiliniyor.

Öte yandan Nike, özellikle Uzakdoğu ülkelerindeki üretimlerinde uyguladığı adil olmayan ücret politikalarıyla da sık sık gündeme geliyor.

You may also like

Comments

Comments are closed.