Türkiye

Normal doğum ısrarı öldürdü

0

İstanbul Zeytinburnu Semiha Şakir Doğumevi’nde normal doğum yaptırılan 40 yaşındaki bir kadın hayatını kaybetti. Başbakan’a tepki gösteren aile, Şükrüye Tuğ’un ölümüne normal doğumda ısrarının neden olduğunu belirtiyor.

40 yaşındaki Şükrüye Tuğ’un doğum sırasında yaşamını yitirmesine, “zorla normal doğum”un neden olduğu belirtiliyor.

Sancıları tutan Tuğ, dün Başakşehir Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Burada bebeğin anne karnında zehirlendiği söylendi, Halkalı Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. Bu hastaneden de yer olmadığı gerekçesiyle Zeytinburnu Semiha Şakir Doğumevi’ne sevk gerçekleşti.

Şükrüye Tuğ’a, burada anne ve çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu söylenerek saat 22.00 sıralarında doğuma alındı.

Yakını Zeynep Tuğ, sonrasını şöyle anlattı: “Söylendiğine göre anne orada iki defa bayılıyor. Yüksek tansiyonu varmış. Buna rağmen normal doğumda ısrar ediyorlar. Üçüncü kez bayıldığında anneyi mecburen sezeryana alıyorlar. Ameliyat bittiğinde yoğun bakıma alıyorlar ve bugün sabah saatlerinde bize öldüğünü söylediler. Bebek bayılma esnasında anne karnında oksijensiz kaldığı için yoğun bakıma alınıyor. Şu an halen yoğun bakımda.”

Savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını belirten Tuğ, “Sezeryan başta yapılabilirdi. Baştan itibaren sezeryana alınabilseydi böyle olmayabilirdi” dedi.

‘SEZARYEN OLMADIĞI İÇİN EŞİMİ KAYBETTİM’

Şükrüye Tuğ’un eşi Ziya Tuğ, “Normal doğum olacağı ve hiçbir problem olmadığı söylendi. Başbakanımız sezeryana karşı olduğunu söylemişti. Ama işte sezaryen olmadığı için eşimi kaybettim. Bebeğim yoğun bakımda. Onun da hayati tehlikesi var. Ben gereken mercilere dilekçemi verdim. Şikayette bulundum. Ben kimseyi suçlamıyorum. Ama kusuru olanlar bulunsun, bunu istiyorum” dedi.

(Etha)

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.