DünyaManşet

Hindistan’da elektrik kesintisi 600 milyon kişiyi etkiliyor

0

Hindistan’da ikinci gününe giren elektrik kesintilerinden yaklaşık 600 milyon insan etkileniyor. Başkent Delhi karanlığa gömülürken günde 1,8 milyon insanı taşıyan metro seferleri yapılamıyor.

Pazartesi günü Hindistan’ın kuzeyinde yaşanan büyük elektrik kesintisi ardından, yetkililer ülkenin doğusundaki şebekenin de çöktüğünü söylüyorlar.

Hindistan’ın kuzey ve doğu şebekeleri toplam nüfusu 1 milyar 200 milyon olan ülkenin yarıdan çoğuna hizmet veriyor. Bu da Avrupa Birliği’nin toplam nüfüsundan fazla sayıda insanın elektriksiz kaldığı anlamına geliyor.

Hindistan’da daha küçük çaplı elektrik kesintilerinin devamlı bir sorun olduğu ve enerji altyapısının ciddi yatırıma ihtiyaç duyulduğu bildiriliyor.

Haberlere göre Hindistan’daki büyük elektrik kesintilerinin en önemli nedenlerinden biri ülkedeki muson yağışlarında görülen düzensizlik. İklim değişikliği nedeniyle yağış miktarı azalan ülkede hidroelektrik santrallardan elektrik üretiminin istenen düzeyde seyretmediği, ayrıca aşırı sıcaklar nedeniyle klimaların aşırı çalıştırılmasının da tüketimi arttırdığı düşünülüyor.

Öte yandan Hindistan’da nüfusun üçte biri, yani yaklaşık 400 milyon insanın evinde elektrik yok.

Hindistan’da elektrik enerjisinin büyük kısmı kömürlü termik santrallar ve barajlardan karşılanıyor. Rüzgar ve güneşin elektrik üretimindeki payı ise hala çok düşük düzeylerde bulunuyor.

Huffington Post, NPR ve Hürriyet’ten derlenmiştir.

Yeşil Gazete

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.