Ekolojik YaşamManşet

Bahçede sebze yetiştirmeye yasak!

0
Drummondville belediyesi Michel Beauchamp ve Josée Landry çiftinden bu bahçeyi sökmesini istiyor. Yoksa ceza kapıda.

Drummondville belediyesi Michel Beauchamp ve Josée Landry çiftinden bu bahçeyi sökmesini istiyor. Yoksa ceza kapıda.

Kanada ve ABD’de bazı belediye yetkilileri evlerinin bahçesinde sebze yetiştirenlere savaş açtı.

Son haber Kanada’nın Montreal’e 100 km uzaklıktaki Drummondville kasabasından geldi. CBC’nin haberine göre Michel Beauchamp – Josée Landry çifti baharda evlerinin ön bahçesine ektikleri sebzelerin sökülmesini isteyen belediye yetkilileriyle mücadele ediyor.

Sağlıklı beslenmek için ön bahçelerine domates, salatalık, kabak, soğan gibi sebzeler eken çift, eğer beş gün içinde ektikleri sebzeleri sökmezlerse günde 100-300 dolar arasında ciddi para cezaları ödemek sorunda kalacaklarına dair uyarı almışlar.

Belediye sözcüsü komşuların şikayet ettiklerini iddia ederken, çift kimsenin şikateyçi olmadığını, hatta bahçelerini herkesin çok beğendiğini söylüyor.

Grist’ten Sarah Laskow’un haberine göre sorun bu olayla sınırlı değil. ABD ve Kanada’nın başka yerlerinde de insanlara behçenizde sebze değil, çiçek yetiştirin deniyor. Habere göre Drummondville’de belediye bahçenin %30’undan fazlasında sebze ekmeyi yasadışı ilan etmiş durumda. Ancak ABD’nin bazı yerlerinde, örneğin Michigan’ın Oak ark kasabasında evlerin ön bahçesinde sebze yetiştirmek tamamen yasak. Çünkü bazı belediyeler bahçelerin gıda değil çiçek yetiştirmeye uygun olduğuna karar vermiş durumda!

Neticede, taze, organik, pestisitsiz sebzenizi kendi bahçenizde yetiştirmek istiyorsanız elinizi çabuk tutsanız iyi olur. Türkiye’nin belediye yetkilileri de “bilgi ve deneyimlerini artırmak amacıyla” her an ABD veya Kanada’ya düzenlenen gezilere katılabilriler.

Bu deneyim artırma gezilerini hangi gıda tekelinin finanse edeceğini kim bilebilir?

CBC ve Grist’ten derlenmiştir.

(Yeşil Gazete)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.