Türkiye

Tekirdağ Cezaevi’nde isyan

0

Tekirdağ Muratlı Karayolu üzerinde bulunan Tekirdağ F Tipi Cezaevi’nde gece saat 23.30 sıralarında yangın çıktı. Birdal Abay ve Adem Tunç adlı hükümlülerin kaldığı koğuşta başlayan yangın diğer koğuşlara sıçramadan söndürüldü.

Cezaevi giriş ve çıkışında önlem alınırken, dumandan etkilenen 2 hükümlü hastanede tedavi altına alındı.

YANGIN YARIM SAAT SÜRDÜ

Çıkan yangına ise önce gardiyanlar müdahale etti. Diğer koğuşlarda kalan tutuklu ve hükümlüler ise kontrollü bir şekilde cezaevinden tahliye edildi. Daha sonra olay yerine gelen Tekirdağ Belediyesi İtfaiye ekipleri yarım saatlık çalışmanın ardından yangını söndürdü.

Yangın nedeniyle İl Jandarma Alay Komutanlığı’ndan cezaevine zıhlı araç ve çok sayıda asker sevk edilerek cezaevi girişine demir bariyerler yerleştirildi.

Tekirdağ Cumhuriyet Savcı Vekili Muammer Özcan’ın inceleme yaptığı cezaevinde koğuşta bulunan yatakların yandığı tespit edildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

BATMAN’DA SEVK

Öteyandan, Batman M Tipi Kapalı Cezaevi’nde 14 Temmuz günü isyan çıkaran kadın siyasi tutukluların ise Ankara’ya sevk edildiği bildirildi. Kadın tutukluların gece yarısı hiçbir özel eşyalarını almalarına izin verilmeden sevk edildiği öne sürüldü.

(Yurt)

More in Türkiye

You may also like

Comments

Comments are closed.