EnerjiManşet

Greenpeace’den Shell yönetimini işgal eylemi: “Arktik’te petrol aramaları durdurulmalı”

0

“Dünyanın en büyük petrol şirketi Shell’in başına gelen yeni CEO Slvia Borren’den katıldığı ilk yönetim kurulu toplantısında sürpriz bir açıklama geldi. Borren’in yaptığı açıklamaya göre görevi devraldıktan sonra yapacağı ilk iş Kuzey Kutbu çevresindeki duyarlı alanlarda yapılan petrol aramalarını durdurmak olacak.”

diye bir haber yapsak inanır mısınız? Tabii ki bu bir eylem haberi!

Greenpeace yöneticisi Shell'in yönetim odasında

Bu sabah 70 Greenpeace aktivisti Shell’in Lahey’deki merkezinin girişini bloke ettiler ve binaya tırmanan aktivistler gözaltına alındı. Ancak bu kez yapılan eylemin bir farkı vardı. Greenpeace Hollanda’nın yöneticisi Slyvia Borren, Shell’in yönetim kurulu odasında çektirdiği yandaki fotoğrafı basına dağıtır ve Twitter’dan paylaşırken, Shell’in yeni CEO’su olduğunu ve ilk iş olarak da Kıuzey Kutbu’ndaki petrol aramalarını durdurma kararı verdiğini açıkladı.

Greenpeace yöneticisi Borren yaptığı açıklamada “Shell kendini çevreye duyarlı bir kuruluş olarak sunuyor, oysa şirket son petrol damlasını almak için yeryüzü üzerinde baskı uygulayan riskli yatırımlar yapıyor. Shell’in yeni müdürü olarak bu tehlikeli planları durdurmaya ve milyarları güneş, rüzgar ve su enerjisine yatırmaya karar verdim” dedi.

Kendini Shell CEO'su ilan eden Greenpeace yöneticisi Borren'in Twitter sayfası

Dünyanın en büyük şirketlerinden Shell, sadece Kuzey Kutbu’nda ekosisteme zarar verecek ve iklim değişikliğini daha da şiddetlendirecek yeni petrol kuyuları açmak için yaptığı arama çalışmalarıyla değil, önceki yıllarda Nijerya’daki petrol yatırımlarıyla, yaşanan iç savaşa ve 1995’de askeri diktatörlük tarafından idam edilen Nijeryalı çevre aktivisti Ken Saro Wiva’nın ortadan kaldırılmasına katkısıyla da kara ve kanlı bir tarihe sahip.

Greenpeace geçtiğimiz günlerde eylemlerini Shell’in yeni petrol aramalarına karşı yoğunlaştırma kararı almıştı.

(Yeşil Gazete)

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.