DünyaManşet

Yeşiller, Almanya’da müslümanlara sahip çıkıyor

0

Almanya Yeşiller Partisi, Almanya’daki müslüman toplumun hukukuna sahip çıkıyor. Yeşiller “İslam’ın eşit ve hukuki olarak Almanya’ya uyumu” konulu bir “yol haritası” hazırladı.

Parti, “Almanya’ya gelen birinci neslin çocukları ve torunları, ülkenin bir parçası olduklarını göstermek istiyor. Müslümanlar toplumsal yaşamda, ibadette, medyada ve okullarda eşit haklar istiyorlar” değerlendirmesinde bulundu.

Yeşiller’in Parlamento Grubu Başkanı Renate Künast ve Parlamento İdari İşler Sorumlusu Volker Beck tarafından kamuoyuna açıklanan “yol haritası”nda  “Müslümanlara dini vecibelerine uygun camiler, hastane, hapishane ve Federal Ordu’da imamların istihdam edilmesi, Müslümanlara yönelik helal gıda kurallarına dikkat etme, Müslümanların kamuya ait yayın organlarından eşit şekilde faydalanmaları, Müslüman mezarlıklarına yer ayrılması ve okullarda İslam din dersi imkânının sunulması” konularında adımlar atılmasını istendi.

Kimsenin dininden dolayı ayrımcılığa ve adaletsizliğe uğramaması gerektiğini belirten Yeşiller Partisi,  Müslümanlar kuruluşlarının dini cemaat statüsünde kabul edilmesi ve böylece ülkeye uyumlarının sağlanması gerektiği bilgilerine yer verildi.

Dini cemaat statüsünün verilmesi için aranan şartlarda kademeli bir kolaylık sağlanmasını talep eden Yeşiller, bir Musevi derneği için “30 yıldır var olma” şartının kaldırılmasını örnek gösterdi.

Ayrıca, İslam düşmanlığının arttığına işaret eden raporda, “Bizler, Almanya’da Hıristiyanlık, Yahudilik ve İslam’a eşit davranılmasını istiyoruz. Toplumsal konularda Müslümanlar aynı Protestanlar, Katolikler ve Yahudiler gibi diyalog partneri olmalı. Demokrasi, antisemitizm ve cinsiyet ayrımcılığı gibi özellikler Müslümanlara mal edilemez. Çoğunluk toplumunda da görülen ırkçılık, antisemitizm ve İslam düşmanlığı ile mücadele etmek toplumsal bir sorumluluktur.” denildi.

(Yeşil Gazete / CHA)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.