ManşetTürkiye

“Numan Kurtulmuş AKP’ye katılacak”

0

Radikal Gazetesi, Numan Kurtulmuş ve Süleyman Soylu’nun AKP’ye katılacağını öne sürdü. Radikal’in haberi kulis söylentilerine dayanıyor. Numan Kurtulmuş söylentileri yalanladı, Süleyman Soylu’dan ise henüz ses yok…

Haberde göre, Kurtulmuş ve Soylu’nun partiye katılımları konusu, AKP’nin Pazartesi günü Erdoğan başkanlığında yapılan ve ağırlıklı gündemini Suriye ile yaşanan “jet krizi”nin oluşturduğu Merkez Yürütme Kurulu’nda (MYK) da gündeme geldi. Erdoğan’ın gündeme getirdiği bu iki isim konusunda MYK üyeleri arasında bölünme yaşandı. Çoğunluğun olumlu baktığı toplantıda, Kurtulmuş’un, 2007 milletvekili seçimlerindeki daveti geriye çevirdiği anımsatılarak itiraz edenler de oldu.

Radikal gazetesinin haberine, Hürriyet gazetesinde destek geldi. AKP kaynakları, Hürriyet’e, “Evet, Sayın Kurtulmuş ve Soylu’nun isimleri gündemimize geldi. Aramızda tartıştık, destek verenler de oldu, karşı çıkanlar da. Bizim kapımız, ilke ve değerlerimizi benimseyen, ölçülerimize uyan herkese açık, zaten sürekli katılımlarla büyüyoruz, kongrede de partimize yeni katılımlar olması kimse için sürpriz olmaz” derken, HSP İstanbul İl Başkanı Mehmet Bekaroğlu ise “Şu an bu konuda ne bizim tarafta niyet, ne de öbür taraftan bir teklif var, onun için bu olay şu an bizim için tümüyle spekülasyon. Bu iddialar gündeme geldiğinde konuyu Sayın Genel Başkana da sorduk, kendisi de spekülasyon olduğunu söyledi” dedi.

Kurtulmuş: Olmayan bir şey hakkında konuşacak değilim.

Ankara’da bulunan Numan Kurtulmuş, AKP’ye geçeceği iddiaları ile ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. Kurtulmuş, “Bugün bende sabah gazetelerden okudum. AKP’nin içinde konuşulmuş bir konu. Bize intikal etmiş olan bir şey yok” diye konuştu.
Kurtulmuş, “Teklif gelirse düşünür müsünüz?” sorusunu ise “Olmayan birşey hakkında konuşacak değilim” şeklinde yanıtladı

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.