Kültür-SanatManşet

Mersin, Soli’de Güneş Festivali gecikmeli olarak bugün başlıyor

0

Mersin’in Mezitli ilçesinde yapılan Soli Güneş Festivali’nin 3.sü bugün başlıyor. Festival her yıl güneşin kuzey yarımkürede en uzun süre kaldığı 21 Haziran’ tarihine denk gelen günlerde gerçekleştiriliyor. Bu yıl da festivalin 20-21-22 haziran tarihlerinde yapılacağı duyurulmuş ancak Hakkari’nin Dağlıca bölgesinden gelen çatışma haberleri ve 8 askerin hayatını kaybetmesi üzerine festivalin ileri bir tarihe alındığı Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım tarafından açıklanmıştı

3. Soli Güneş Festivali’nde Kıraç, Grup Gündoğarken, Gripin ve Musa Eroğlu konserleri de katılımcılara coşku dolu anlar yaratacak.  27-28 ve 29 Haziran tarihleri arasında gerçekleşecek festivalde konserler Mezitli Festival Alanı’nda.

Festivalin 27 Haziran (bugün) akşamı saat 20.30’da Mersin Devlet Opera ve Balesi, saat 22.00’de de Kıraç konseri ile başlayacağını belirten Başkan Yıldırım, 28 Haziran Perşembe akşamı saat 20.30’da Grup Gündoğarken, saat 22.00’de Gripin, 29 Haziran Cuma akşamı saat 20.30’da Mersin Devlet Klasik Türk Müziği Korosu, saat 22.00’de ise Musa Eroğlu’nun sahne alacağını kaydetti.

(Yeşil Gazete)

You may also like

Comments

Comments are closed.