Hayvan HaklarıManşet

Bursa’da öfkeli arılar, 10 kişiyi soktu!

0

Bursa’nın Yıldırım İlçesi Sıracevizler Mahallesi’nde bir grup arı, kraliçe arının kaybolması ve aşırı sıcakların etkisiyle evleri bastı ve 10 kişiyi soktu.

İddialara göre olay şöyle gelişti: Sıracevizler Mahallesi Kartal Sokak’ta oturan Şükrü Yıldız, bir kovan arı aldı ve terasa koydu. Terasta arkadaşına ait 4 kova daha bulunuyordu. Ertesi gün komşusu, kestane balı üretmek için kovanları Uludağ’a çıkarınca, Şükrü Yıldız’ın kovanındaki kraliçe arı da Uludağ’a gitti. Kraliçelerini bulamayan arılar sıcağın da etkisiyle kovanı terk etti ve mahalleyi bastı. Arıların saldırısına uğrayan mahalle sakinleri evlerine kapanarak belediye ve polisten yardım istedi.

Gazetecileri de soktular…

Mahalleye gelen polis ekipleri vatandaşları sokaktan geçmemeleri konusunda uyardı. Olay yerine gelen ilaçlama aracı yarım saatlik çalışmanın ardından arıları “etkisiz hale” getirdi. 10’a yakın vatandaşı ve haber yapmaya gelen gazetecileri de sokan arıların mahalleden uzaklaştırıldı. Kovanın sahibi Şükrü Yıldız, arıların polen toplamak için kovandan çıktıklarını ancak kraliçe arının kovanda olmaması nedeniyle mahalleye dağıldıklarını belirterek, arılar yeniden toplandıktan sonra kovanı Uludağ’a çıkaracağını söyledi.

DHA/Yeşil Gazete

You may also like

Comments

Comments are closed.