Sivil Toplum

Birleşmiş Milletler’den TEMA Vakfı’na ödül

0

Birleşmiş Milletler Çölleşmeyle Mücadele Sekreteryası’nın (UNCCD) önderliğinde dünyada ilk defa bu sene verilen “Land For Life” (Yaşam İçin Toprak) ödülü TEMA Vakfı’na verildi.

UNCCD, 17 Haziran Dünya Çölleşmeyle Mücadele Günü’nde, Rio’da, Land for Life – Yaşam için Toprak ödülünün bu sene 20. kuruluş yıldönümünü kutlamak üzere olan TEMA Vakfı’na verildiğini açıkladı.

Vakıftan yapılan açıklamada “Land for Life Ödülü, günümüz ve gelecek kuşakların esenliği için toprağın sağlığı ve verimliliğini güvence altına alan, sürdürülebilir arazi yönetimi ya da dikkate değer politik liderlik, politika, iş, savunuculuk kampanyaları ya da bilimsel araştırma yoluyla arazi bozunumu ile mücadele eden ilham verici insiyatiflerin ödüllendirilmesi amacıyla verilmeye başlandı.” denildi.

Vakıf, ödülü kazanmasının nedenlerini “20 yılda toprakları koruyan Mera ve Toprak yasalarının hazırlanmasında ve yasalaşmasında üstlendiği aktif rol, savunuculuk çalışmaları kapsamında öncelikli olarak tarım ve orman alanlarının korunması adına açtığı ve müdahil olduğu 152 davanın 79’unu kazanması, sonuçlanan davalarında %75 oranında başarı elde etmesi, uyguladığı örnek nitelikteki kırsal kalkınma projeleri, 10 milyonu aşkın fidan dikilmesini ve 690 milyon meşe tohumu ekilmesini sağlaması ile ülke genelinde 450.000’i aşkın gönüllüye ulaşması” olarak sıraladı.

Konuyla ilgili açıklama yapan TEMA Vakfı Genel Müdürü M. Serdar Sarıgül de “TEMA Vakfı, toprakların ve doğal varlıkların korunması için 20 yıldır istikrarlı bir şekilde mücadele ediyor. BM Çölleşmeyle Mücadele Sekretaryası önderliğinde toprağa yani yaşama sahip çıktığımız için böylesine önemli bir ödüle üstelik de kuruluşumuzun 20. yılında ve ülkemizi temsil ederek layık bulunmak bizler için son derece motive edici ve gurur verici” dedi.

Ödül töreninin Birleşmiş Milletler Çölleşmeyle Mücadele Sekreteryası’nın (UNCDD) Aralık’ta Katar’da düzenleyeceği toplantıda gerçekleştirileceği gelen bilgiler arasında.

(Yeşil Gazete)

More in Sivil Toplum

You may also like

Comments

Comments are closed.