Duyurular

Soru ortada, cevap lazım: Pazar 13:00, Tütün Deposu

0

“İstanbul’un orta yerindeki kolektif tarla ile köşe başındaki bir dayanışma mutfağını, Emek Sineması için verilen mücadeleyle kentsel dönüşüm karşıtı direnişleri nasıl bir arada düşünebiliriz?” sorusuyla yola çıkan gruplar, kurdukları ya da kurma sürecinde oldukları “alternatif” alanlar arasındaki mesafeyi kısaltmanın, “farklı bir toplum” mücadelelerini ortaklaştırarak yaygınlaştırmanın yollarını arıyor.

Bu amaçla bir duyuru yayınlayan gruplar, 17 Haziran Pazar günü 13:00’de Tophane’deki Tütün Deposu’nda bir araya geleceklerini belirttiler. Duyurunun tam metnini aşağıda okuyabilirsiniz.

MÜŞTEREKLERİMİZ 1: NEREDEN VE NASIL BAŞLAMALI?

 

İstanbul’un orta yerindeki bir kolektif tarla ile köşe başındaki bir dayanışma mutfağını, Emek Sineması için verilen mücadeleyle kentsel dönüşüm karşıtı direnişleri nasıl bir arada düşünebiliriz? Bu deneyleri yan yana, üst üste getirecek ortaklıkları nerelerde buluruz? Ya da şöyle soralım, koca şehrin şu ya da bu köşesinde yeni yeni inşa olan bu dayanışma/direniş mekânları arasındaki mesafeyi nasıl kısaltırız?

Tahrir’den Sintagma’ya, Puerta del Sol’den Wall Street’e meydanları, sokakları, arka bahçeleri, apartman aralarını, bodrum katlarını, kuytuları ve açıklıkları sahiplenmek için sesini yükselten kalabalıkların “gör dediği” bir şeyler olmalı. Belki bu sorulara bir de buradan bakmalı. Kapitalist krizle iç içe büyüyen ekolojik krizin adeta bir insanlık krizine neden olup hayatlarımızı kuşattığı şu zamanda “şimdi ve burada”ya sahip çıkanlara kulak kesilmeli.

Açlığa, susuzluğa, işsizliğe, yerinden edilmişliğe, suratına kapanan sınır kapılarına ve daha nice melanete karşı mücadele edenlerin izinde, kurduğumuz mekânları bir masa etrafında konuşmaya başlasak iyi olacak diye düşündük.

Bu niyetle Ekoloji KolektifiBoğaziçi Tüketim KooperatifiGöçmen Dayanışma Ağıİmece-Toplumun Şehircilik HareketiTarlaTaban İnisiyatifi ve Kamusal Sanat Laboratuvarı olarak 17 Haziran Pazar günü bir atölye çalışmasında bir araya geliyoruz.

Sorular muhtelif, cevaplar henüz ham belki, ama bir yerlerden de başlamalı.

Yer: Tütün Deposu – Lüleci Hendek Caddesi, No: 12, Tophane-Beyoğlu

Zaman: 17 Haziran Pazar, 13.00

(Yeşil Gazete)

More in Duyurular

You may also like

Comments

Comments are closed.