Enerji

Aliağa’da Demir-Çelik ve Enerji zirvesine protesto

0
Aliağa Haber, Alfa Tivi’den Şenol Gök’ün haberine göre Aliağa Ticaret Odası’nda düzenlenen 1. Uluslar arası Demir Çelik ve enerji zirvesini çevreciler protesto etti. Türkiye’den Demir Çelik üreticiler Derneği, Haddeciler Birliği ve İngiltere, Hindistan, İtalya, Almanya’dan enerji sektörüne liderlik eden, teknolojilerine yenilik getiren firmaların katıldığı zirvede çevreciler çevreyi kirleten sanayi tesislerine karşı refleks geliştirmek amacıyla zirvenin yapıldığı Aliağa Ticaret Odası girişinde basın açıklaması yaptı.

Toplantıya verilen arada açıklama yapan Elektrik Mühendisi Muammer Argun toplantıda demirçelik sektöründeki son gelişmelerin konuşulduğunu belirterek “ Toplantının temel espirisi bölgemizdeki ark ocaklarının daha da genişletilmesini taşıyor. Bunun bölgemize neye mal olacağı, beraberinde çoğalan ark ocaklarını gereksinim olan büyüyen enerji ihtiyacının beraberinde yeni termik santralar doğuracağı meydandaydı. Dolayısıyla bu konuya duyarlı insanların, bu konuların bölgeye nelere mal olacağını hesap eden bir teknik toplantı yapılmasında fayda umuyorum” şeklinde konuştu.

Toplantıda  çevresel boyutlar hakkında bir çalışma olmadığı, sektörün kendi içsel teknolojilerinin tartışıldığını söyleyen Doç Dr Enver Yaser Küçükgöl “Çevresel açıdan olayın incelenmesi isteniyorsa sektörün bu konudaki uzmanlarıyla ayrı bir toplantı düzenlenip, orada her iki tarafın görüşlerinin tartışılmasının yararlı olacağını düşünüyorum” dedi.

Foçep Sözcüsü Bahadır Doğutürk “ Bu bölgede fütursuzca gelişmiş olan kirletici sanayi tesislerine karşı halk olarak bir refleks geliştirerek toplantıda endişelerimizi dile getirmek için buradayız” dedi. Ark ocaklarının ithal yoğunluklu, katma değeri düşük fabrikalar olduğunu belirten Doğutürk “Bölgemizde sahipsiz olduğunu sanıp mevcut fabrikalara ilaveten yeni ark ocaklı demirçelik fabrikaları planlanmaktadır, buna istinaden doğacak olan enerji açığını burayla ilişkilendirerek ithal kömüre dayalı termik santraller gündeme getirilmek istenmektedir” dedi. Doğutürk ayrıca bölgeyi kirletecek hiçbir tesise izin vermeyeceklerini söyledi.

 

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.