ManşetSpor

Bu haftasonu “Doğa Sporları Festivali” var!

0

26-27 Mayıs tarihlerinde, özellikle kaya tırmanışçılarının uğrak yerlerinden olan Gebze-Ballıkayalar’da Doğa Sporları Festivali düzenleniyor.

Kaya tırmanışı, dağ bisikleti, trekking, ATV, bungee jumping, iple geçme (flying fox) gibi bir çok ekstrem doğa sporuyla akşamları müzik dinletileri, konserler ve eğlenceyi bir araya getirmeyi hedefleyen festivalin detaylı programına ve konaklama, girişle ilgili bilgilere bu adresten ulaşılabilir.

Organizatörler “Amaçlarımızdan biri de doğa sporlarının sadece hali-vakti yerinde olanların yapabildiği birer etkinlik olmadığını göstermek. Bu yüzden festival alanında yeme-içme ve diğer ücretler çok düşük olacak” diyorlar. Festival alanına doğa sporlarıyla uğraşanların yanısıra hayvan hakları aktivistleri ve çevreci gruplar da ücretsiz stand açabilecekleri bilgisiyle birlikte davet ediliyor. “Siyasi partiler ve diğer politik oluşumlar”ın ise alana alınmayacağı belirtiliyor.

Festivale giriş ücreti olan 15 TL’nin %10’nun hayvanları koruma amaçlı etkinlik ve gruplara bağışlanacağı da bildiriliyor.

Doğa sporları ve ekstrem sporlar birbirinden farklı iki spor kültürü olsa da, bu iki kategori bir çok spor dalında kesişiyor. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de doğa sporlarını amatör veya profesyonel olarak yapanların sayısında son yıllarda büyük artış gözleniyor.

Yeşil Gazete

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.