ManşetTürkiye

Prof. Ersanlı 200 gündür tutukevinde

0

Prof. Dr. Büşra Ersanlı, KCK davasında zayıf ve mesned teşkil etmeyecek deliller gösterilip suçlanarak gözaltına alınalı tam 200 gün oldu. Ersanlı’nın uğradığı haksızlığa dair akademik özgürlükler çalışma grubu GIT Türkiye’nin açıklaması aşağıda:

 

 

 

Prof. Dr. Büşra Ersanlı 200 gündür tutukevinde!
Özgün akademik çalışmalarını ve yasal siyasal faaliyetlerini, yasadışıbir eylemlilik ve şiddetle ilişkilendirmek suretiyle, Prof. Dr. Büşra Ersanlı’nın akademik ve politik kimliğini itibarsızlaştırmaya çalışanve hukuk adına hukukdışılığı meşrulaştıran siyaset kültürünü ifşaetmek üzere, Prof. Dr. Büşra Ersanlı’nın 200 gündür tutukevinde bulunduğunu hatırlatıyoruz.
Prof. Dr. Büşra Ersanlı’nın, geniş bir yelpazeye yayılan akademikyetkinliğini, en temel vatandaşlık hakkı olan siyasal katılım hakkını kullanarak, Türkiye siyasetinin can yakıcı sorunlarından olan Kürt meselesinin çözümüne katkıda bulunmak üzere vakfetmesinin şiddetle ilişkilendirilmesi ve hukuken cezalandırılmasına yönelik bu girişim, akademik ve siyasal özgürlüklere yönelik tehditlerin en vahimidir.
Prof. Dr. Büşra Ersanlı’nın maruz kaldığı haksızlığın en kısa sürede sona ermesi, akademik ve siyasal özgürlükler için verdiğimizmücadelenin en önemli hedefi olmaya devam edecektir.
GIT Türkiye (Türkiye’de Araştırma ve Öğretim Özgürlüğü UluslararasıÇalışma Grubu) 20 Mayıs 2012

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.