İklim KriziManşet

Veysel Eroğlu İklim Değişikliği’ne çözümü buldu

0

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 18 Mayıs’ta gönderdiği bülteninin tanıtım yazısında “Sizde bir fidan dikin, karbon ayak izinizi silin” sloganını kullandı.

Eroğlu’nun bu sloganı gerçekçi olmadığı gibi İklim Değişikliği’ne neden olan seragazı salımlarının da “bir fidan dikmekle” giderilebileceğini ima etmesi nedeniyle çok tehlikeli bulunuyor. İklim Değişikliği konusunda Türkiye’de farkındalık ve kaygıların arttığı bir dönemde bu tür “asılsız vaatler” insanların yanlş yönlenmesine yol açabileceği düşüncesiyle tepki topluyor.

Yaptığı çıkışlar ve söylemleriyle çevrecilerin ve ekolojistlerin en fazla tepkisini çeken bakanlardan biri olan Eroğlu’nun bu açıklaması, WWF’in küresel çapta açıkladığı ekolojik ayak izi raporunun tam ardından geldi. Raporda Türkiye’nin de tüketim ve kirletmede dünya ortalamasını geçerek “1.5 Dünya’ya ihtiyaç duyar hale geldiği” belirtilmişti.

Öte yandan Orman ve Su İşleri Bakanlığı, son yıllarda ağaçlandırmaya büyük hız vermiş durumda. Bakanlıktan yapılan açıklamalara göre son 3 yılda toplam 1.5 milyon hektarlık alana 850 milyon fidan dikildi.

Yeşil Gazete

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.