ManşetSpor

Vahap’ın sakatlanmasının ardından Atletizmde kazanlar kaynamaya devam ediyor

0

Londra 2012 paralimpik oyunları baraj müsabakaları kapsamında Tunus’ta gerçekleştirilen Atletizm oyunları 100 metre yarışı sırasında Abdulvahap Berktaş’ın sakatlığının ertesinde Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Atletizm Branşı ile Vahap’ın bağlı bulunduğu Genç Engelliler Spor Kulübü arasında gerilen ilişkiler güncelliğini korumaya devam ediyor.

30 Mart tarihli haberimizde konuyu Yeşil Gazete olarak kamuoyunun gündemine taşımış, “Vahap’ın sakatlanmasından Atletizm Milli Takımı mı sorumlu?” diye sormuştuk.

İlgili haber sonrası BESF (Bedensel Engelliler Spor Federasyonu) Atletizm Branşından sorumlu Asbaşkanı Hüseyin Ataşer, Genç Engelliler Spor Kulübü Başkanı Celal Karadoğan’ı hedef alan zehir zemberek bir açıklama yapmıştı. Karadoğan’ın yanıtı da gecikmedi.

Bu gelişmeler üzerine konunun muhatapları ile görüşmek, meseleyi bir de kendilerinden dinlemek istedik. İlk görüşmeyi Genç Engelliler Spor Kulübünde Başkan Celal Karadoğan ile Londra 2012 Paralimpik oyunlarında uzun atlama ve 100 metre branşlarında ülkemizi temsil etmesi beklenen fakat tüm bu tartışmaların fitilini ateşleyen sakatlık neticesinde Paralimpik rüyasını Rio 2016’ya ertlemek zorunda kalan Abdulvahap Berktaş ile gerçekleştirdik. BESF Atlettizm Branşından sorumlu Asbaşkan Hüseyin Ataşer ile yaptığımız telefoın görüşmesinde kendisi bize döneceğini ve durumu açıklayacağını ifade etmiş olsa da daha sonra kendisi ile görüşmemiz mümkün olmadı. Bize konu ile ilgili detayları aktarır ise gazetemizde görüşlerine yer vermekten memnunluk duyacağımızı bir kez daha belirtmek isteriz.

Vahap’ın Tunus’taki yarış sırasında sakatlanmasında Atletizm Milli Takımının sorumlu olduğunu savunan Genç Engelliler Spor Kulübü 2 noktaya işaret ediyor. 1. Tunusa giden kafilede neden fizyoterapist bulunmuyordu ve 2. Kafile listesinde refakatçi olarak ismi bildirilen kişilerin tekerlekli sandalye kullanıyor olmaları bir soru işareti uyandırmıyor mu?

Vahap’ın aşil tendonundaki rahatsızlığın Aralık 2011’de Dubai’deki yarışma sırasında da sorun teşkil ettğini belirten Celal Karadoğan, Tunus’taki baraj müsabakası esnasında ayağındaki zorlanmayı hocalarına ileten Vahap’ın teskin edildikten sonra ilgili bölgeye soğutucu sprey sıkılarak yarıştırılmasnın affedilemez bir hata olduğu görüşünde.

“Bu tip sakatlanmalarda sporcu yarışa sprey kullanmadan çıkar ki ağrısı fazlalaştığında yarışı bırakabilsin. Soğuk sprey ağrı hissini yok ettiği için Vahap’ın elinden bu imkanı da alındı ve sonuçta yarış sırasında aşil tendonu koptu” şeklinde konuştu.

Yaşadığı sakatlık sonrası son derece üzgün görünen Vahap Berktaş ise uzun zamandır olimpiyatlar için hazırlandığını, olimpiyatlar öncesi Hollanda’da gerçekleşecek Avrupa Şampiyonasında ise avrupa rekorunu kıracağına kesin gözü ile bakıldığını vurgulayarak, “Daha yaşım genç, önümde en az 3 olimpiyat daha var. Tunus’ta yarışmasam bile diğer baraj müsabakalarının birinde barajı geçip 2012 Londra’ya katılabilecek olduğum halde atletizm milli takımındaki hocalarımın telkinleri sonucunda yarışmaya çıktım ve sakatlandım” şeklinde görüş belirtti.

Celal Karadoğan ve Vahap Berktaş’ın görüşleri bu yönde. BESF Atletizm Branşından sorumlu Asbaşkan Hüseyin Ataşer’den bilgi alabildiğimiz taktirde konunun Atletizm Milli Takımı yönünü de aktarmak isteriz

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.