İklim KriziManşet

İklim Ormanı’na ilk ağaçlar dikildi

0
350 Ankara iklim değişikliğine karşı mücadelede ormansızlaştırmaya dikkat çekmek için İklim Ormanı kurdu.
İmrahor Vadisi’nde Orman Genel Müdürlüğü İşletme Şefliği’nin izni ile belirlenen yaklaşık 10 dönümlük açık orman alanında 350 fidan iklim için toprakla buluştu. Etkinliğe 350 Ankara’nın destekçisi olan aktivistler ve Tüdef, Tükoder Ankara Şb. Afsad, Odtü Mezunları Derneği ve Perşembe Akşamı Bisikletçileri(Ankara) dışında Tüketici ve Çevre Eğitim Vakfı-TÜKÇEV gibi kurumlar ve bisiklet toplulukları da destek verdi. İklim Ormanı ile ilgili açıklamada bulunan Tülin Yıldırım “Her yıl Türkiye’de yangınları yüzünden ortama 11 bin hektar, Ankara’da ise 140 hektar orman yanarken, Ankara’da 1 milyon hektar alan ağaçlandırmayı beklerken bizim 1 hektarı ağaçlandırmamız sadece sembolik. İklim için en önemli yutaklardan biri olan ormanlarımızı bugün sadece yangınlar yüzünden değil, 2B gibi uygulamalar ve HES’ler yüzünden de kaybediyoruz. 350 Ankara olarak her ilk ve son baharda 1 hektarı daha ağaçlandıracağız ve amacımız fosil yakıtlar nedeniyle her sene milyonda 2 parçacık artan karbondioksit miktarına karşılık Ankara’nın 1 milyon hektar açık alanın da 2 hektar orman kazandırmak” dedi.
Dikim de bakım da iklim dostu!
Perşembe Akşamı Bisikletçileri (Ankara) adına konuşan Funda Ulutürk, İklim Ormanı için pek çok insanın iklim dostu ulaşım aracı olarak bisikleti seçmesinin de bir mesaj olduğunu belirterek, ayrıca ağaçların 2 yıl boyunca bisikletle gelip bakımını ve sulamasını da gerçekleştireceklerini söyledi.
Dikim çalışması öncesinde katılımcılara bahçıvankar tarafından dikim eğitim verildi.  Etkinlik için destek veren 350 Ankara destekçilerine, TÜKÇEV’e, bisiklet ile gelemeyenler için araç sağlayan Yenimahalle Belediyesine ve arazinin hazırlanmasına ve dikimine destek veren Çankaya Belediyesine ve dikim için izin veren OGM İşletme Şefliğine Tulin Yıldırım teşekkür etti. Afsad adına konuşan Nuran Kansu ise“ İklim için bu kadar farklı kurum ve aktivistin farklı katkılarla bir araya geldiğini görmek ve böylesi bir İklim Ormanı fikrini hayata geçirmek aslında iklim değişikliğine karşı nasıl dur diyebileceğimizin bir göstergesi oldu” dedi.

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.