Doğa MücadelesiManşet

Veysel Eroğlu protestosuna beraat

0

Geçtiğimiz yıl KTÜ’ye gelen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nu protesto eden ve polis saldırısı sonucu gözaltına alınan KTÜ Öğrenci Kolektifi üyesi 32 üniversiteliye açılan dava, üçüncü duruşmasında beraat kararı ile sonuçlandı

HES’leri savunan söylemleriyle bilinen Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, geçtiğimiz yıl KTÜ’de düzenlenen bir sempozyuma gelmiş ve KTÜ Öğrenci Kolektifi üyesi üniversitelilerin protestosuyla karşılaşmıştı. Sempozyumun düzenlendiği Osman Turan Kongre Merkezi’ne 100 metre kala polis tarafından önleri kesilen 32 üniversiteli, polisin coplu ve biber gazlı saldırısıyla gözaltına alınmıştı.

Demokratik haklarını kullanmak isterken polis saldırısına maruz kalan üniversitelilere, “Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu’na muhalefet” ve “görevli polise direnmek” suçlamalarıyla dava açılmıştı. “Dereler özgürdür, özgür akacak” diyerek Karadeniz Bölgesi’ne yapılması planlanan HES’lere karşı çıkan üniversitelilere açılan dava, üçüncü duruşmasında beraat kararıyla sonuçlandı.

Beraat kararıyla birlikte deresine, suyuna sahip çıkan Karadeniz halkının ve neoliberal saldırılara karşı her zaman halkın yanında olan üniversitelilerin verdiği HES karşıtı mücadelenin meşruluğunu bir kez daha göstermiş oldu.

(kolektifler.net)

You may also like

Comments

Comments are closed.