Doğa MücadelesiManşet

Leyla Yalçınkaya’nın duruşması görüldü

0

Erzurum Tortum İlçesi’nin Bağbaşı Beldesi’nde oturan Leyla Yalçınkaya’nın bugün Tortum Sulh Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşması yaklaşık saat 11 00’da başladı. Bu duruşmanın konusu jandarma eri Abdullah Teke Leyla’nın kendisine hakaret ettiğini iddasıyla savcılığa suç duyurusunda bulunmasıydı. Ancak gerek şikayetçi Abdullah Teke, gerekse tanık gösterdiği Hıdır Öktem terhisleri nedeniyle duruşmaya gelmediler.

Leyla’nın avukatı Ercüment Şenol, Asliye Ceza Mahkemesi’nde kasten adam yaralama, görevli memurun işini yapmasını engelleme gerekçesiyle açılan dava ile bu davanın birleştirilmesini talep etti. Gerekçe olarak da daha önce şikayetçinin verdiği üç sayfalık ifadede böyle bir suçlamanın olmadığını, sonradan teşhis sırasında bu ifadelerin ’’nedense’’  yer aldığını belirtti.

Leyla’ duruşmada söz almadı.

Dava 12 Haziran tarihine ertelendi.

Leyla ve Bağbaşı köylüleri, Bağbaşı, Dikmen, Uzunkavak Beldeleri’nden geçen ve bu beldelere hayat veren Ödük Suyu üzerinde yapılması planlanan 3 ayrı HES’e’’ canımızı veririz,suyumuzu vermeyiz’’ diye karşı çıkmışlardı.

Yarın ise, Tortum Asliye Ceza Mahkemesinde,Leyla hakkında açılan ikinci davanın ilk duruşması yapılacak…

Leyla’nın ‘’konuşamama’’cezası halen sürüyor.

Bağbaşı’ndaki HES’e karşı mücadelenin sembolü olan Leyla Yalçınkaya, hakkında üç ayrı davadan 9 yıla kadar hapsi isteniyor.

Leyla Yalçınkaya’nın duruşmasında babası Kemal Yalçınkaya, psikolog Sinem Demir, Yeşiller Partisi MYK üyesi Fatoş Çırnaz, Yeşiller Partisi Erzurum Temsilcisi Firdevs Akova destek verdi.

(Fatoş Çırnaz)

You may also like

Comments

Comments are closed.