ManşetSivil Toplum

Taksim’de şenlik var!

0

“Herkes için mimarlık” girişiminin başlattığı Gezi Parkı Şenlikleri’nin 3.sü bu pazar düzenleniyor.

4 Mart Pazar günü düzenlenen ilk şenlikte 200, 11 Mart günü gerçekleştirilen ikinci şenlikte ise 400’e yakın kişinin katıldığı “Geleneksel Gezi Parkı Piknik Şenliği”nin duyurusunda “Yemek, içmek, sohbet etmek, uçurtma uçurmak, dans etmek, şarkılar söylemek için; Taksim için, 25 Mart Pazar günü saat 13.00’te Gezi Parkı’nda olacağız.” deniyor.

Pazar günü saat 13:00’te başlayıp hava kararana dek devam eden şenlik boyunca müzik yapılıyor, akustik konserler veriliyor, dans gösterileri yapılıyor, top oynanıyor. Şenliğin amacı “bizlere ne istediğimiz sorulmadan, bizler için (!) yapılan bir yenileme projesiyle elimizden alınacak parkımızın, küçük değişikler yapılsa ne kadar etkin kullanılabileceğini herkese göstermek” olarak tanımlanıyor.

Bu pazar gerçekleştirilecek şenliğin, havanın güzel olması ve daha çok insanın haberder olması nedenleriyle çok yüksek bir katılımla gerçekleşeceği tahmin ediliyor. Şenliğe katılım için herhangi bir ücret ya da kayıt gerekmiyor, tek yapmanız gereken yiyip-içeceğinizi, topunuzu, müzik aletinizi alarak Gezi Parkı’na gitmek.

Şenliği facebook duyurusuna şu sayfadan ulaşılabilir.

“Herkes için mimarlık” grubu doğrudan katılımcılığı ve yaşam alanlarının tüm toplum tarafından beraber tasarlanması gerektiğini savunan bir girişim. Grup Taksim Meydanı’nda yapılmak istenen “tepeden inmeci” değişikliklere karşı yaratıcı eylem ve sorularıyla dikkat çekmişti. Grubun facebook sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.

Geçen haftaki şenliklerden bazı fotoğraflar

 

(Yeşil Gazete)

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.