Kültür-Sanat

2. Yılmaz Güney Kültür ve Sanat Festivali 8 ilde

0

Yılmaz Güney Vakfı ve Yüz Çiçek Açsın Kültür Merkezi (YÇKM) tarafından organize edilen 2. Yılmaz Güney Kültür ve Sanat Festivali kapsamında, 3-31 Mart tarihleri arasında 8 ilde çeşitli etkinlikler gerçekleştirilecek. İstanbul başta olmak üzere Ankara, Antalya, Diyarbakır, Eskişehir, Isparta, İzmir ve Tunceli’de gerçekleşecek festivalin programında film gösterimleri, sergi, panel ve sinema söyleşileri yer alıyor.

Festivale katılan kısa film ve belgesellerden oluşan seçkilerin gösterimi 3-4-10-11 Mart tarihlerinde Yüz Çiçek Açsın Kültür Merkezi Sinema Salonu’nda, 23-29 Mart tarihlerinde ise Yeşilçam Sineması’nda yapılacak. Festival filmlerinin gösterimlerinin yanında, restore edilen Yılmaz Güney filmlerinden oluşan seçki de yine aynı tarihlerde Yüz Çiçek Açsın Kültür Merkezi Sinema Salonu ve Yeşilçam Sineması’nda izleyicilerle buluşacak. Fotoğraf ve karikatür sergileri ise 10-25 Mart tarihleri arasında Beyoğlu Mephisto Kitabevi’nde takip ziyaret edilebilir.
Festivalin bu yıl ilk kez ev sahipliği yapacağı sinema sohbetleri 17-18 Mart tarihleri arasında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin Fındıklı Yerleşkesi’nde, Sedad Hakkı Eldem Oditoryumu’nda gerçekleşecek. Söyleşilerde sinema-emek ilişkisi, sinema-edebiyat ilişkisi, yeni ve alternatif oluşumlar gibi konuların yanı sıra Yılmaz Güney sineması çeşitli yönleriyle ele alınacak.

Ayrıntılı bilgi ve festival programı için: www.yilmazguneyksf.org

(altyazı.net)

 

You may also like

Comments

Comments are closed.