İklim KriziManşet

ABD’de felaketin bilançosu kabarıyor

0

Amerika Birleşik Devletleri’nin orta batı ve güney eyaletlerini etkisi altına alan hortum ve fırtına felaketlerinde en az 37 kişi hayatını kaybetti.

5 eyalette etkili olan şiddetli fırtınalarda en çok can kaybını Kentucky ve Indiana eyaletleri verdi. Bölgedeki arama ve kurtarma çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Kötü hava şartları nedeniyle onlarca ev enkaz haline geldi. Kentucky’de 18, Indiana’da 14, Ohio’da 3, Alabama ve Georgia’da ise birer kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi. Hortum ve şiddetli fırtınalar, birçok iş yeri ve okulu kullanılmaz hale getirdi.

Indiana eyaletine bağlı Henryville kentindeki bu okul da felakette, ağır hasar gördü: “Öğrencilerim ve diğer büyükler, yüklüğün içindeydik ama dışarı bakıyorduk. Hortumun geldiğini gördük ve hepimiz biraraya toplandık, yere çöktük ve başımızın üstüne yastıklar koyduk.”

Meteoroloji uzmanları, Georgia ve Florida’nın kuzeyinde daha sert rüzgarların etkili olacağı tahmininde bulunuyor. Fırtınanın etkili olduğu eyaletlerde elektrik kabloları koptu, ulaşım aksadı.

Alabama’da en az 40 ev hasar gördü. Bölge halkı endişeli: “Sanırım bir süre apartmanda oturacağım, yani tam olarak nereye gideceğime karar verene kadar. Batıl inançları olan biri değilim ama burada bir yarık açılmış gibi görünüyor ve ben tekrar onun içinde olmak istemiyorum.”

Yetkililer, ölü sayısının artmasından endişe ediyor. Geçen yıl Amerika’da fırtına ve kötü hava koşulları nedeniyle 500’ü aşkın kişi yaşamını yitirmişti.

(en)

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.