DuyurularManşet

Küresel BAK’tan Suriye’deki katliamları protesto çağrısı

0

Küresel Barış ve Adalet Koalisyonu (Küresel BAK), Suriye’de Esad diktatörülüğünün yaptığı katliamlarını protesto etmek ve askeri müdahaleye karşı çıkmak için 1 Mart’ta Suriye konsolosluğu önünde eylem çağrısı yaptı.

Muaalifler en son dünkü saldırılarda 100’den fazla kişinin öldüğünü öne sürüyor. Ayrıca Humus’a düzenlenen saldırılarda iki Batılı gazeteci öldürülmüştü.

Çağrışöyle:

Esad, katliamlara son ver! Suriye’ye askeri müdahaleye hayır!

SURİYE HALKLARININ YANINDAYIZ…

Suriye’de Esad rejimi kan dökmeye devam ediyor. Muhalifleri tanklarla ezen, Humus’u hayalet şehire çeviren, baskıcı rejimini korumak için kendi halkına karşı savaş açan Esad diktatörlüğüne karşı Suriye halklarının demokrasi ve özgürlük mücadelesini desteklememiz gerekiyor.

Biz savaş karşıtları, Suriye’de diktatörlüğe karşı ayaklanan halkların yanındayız. Esad diktatörlüğünün bir an önce halkının önünden çekilmesini, silahları susturmasını ve yönetimi halka teslim etmesini istiyoruz. Bu mücadelede Suriye halkları bütün dünyanın demokrasiden, özgürlükten ve barıştan yana olan güçlerinin desteğini hak ediyor. Ancak diktatörlüğe karşı mücadeleyi kendi stratejik çıkarları, ulusal projeleri veya egemenlik hesapları için kullanmaya kalkan ikiyüzlü devletlerin çıkar hesaplarının oyuncağı olmayı hak etmiyor.

Esad diktatörlüğünün döktüğü kanı Ortadoğu’ya yönelik yeni bir askeri müdahalenin ve savaşın gerekçesi yapmak isteyen bütün güçler, ister ABD, ister NATO, ister Türkiye olsun, karşılarında yine biz savaş karşıtlarını bulacaklar.

Bütün savaş karşıtlarını Esad diktatörlüğünün kendi halkına karşı yürüttüğü savaşa dur demek ve Suriye’ye karşı düşünülen bir askeri müdahaleye karşı çıkmak için, Irak savaşına karşı yaptığımız ve Türkiye’nin savaşa girmesini engelleyen tezkereye red kararını çıkarttığımız tarihi mitingin 9. yılında, 1 Mart 2012’de bir araya gelmeye çağırıyoruz.

Küresel BAK
Tarih: 1 Mart 2012, Perşembe
Saat: 12.30
Yer: Suriye Arap Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu, Maçka Cad., Ralli Apt. No: 59, Teşvikiye

(Yeşil Gazete)

More in Duyurular

You may also like

Comments

Comments are closed.