Tarım-Gıda

İzmir Belediyesi’nden organik üreticilere destek

0

İzmir Büyükşehir Belediyesi, büyük destek verdiği organik tarım üreticilerini Amerikalı ve Rus alıcılarla buluşturarak, ürünlerin pazarlanması konusunda da son derece önemli bir adım attı.

Seferihisar’a bağlı Orhanlı Köyü’nde Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde organik tarıma geçen üreticiler, yabancı alıcılarla bir araya geldi. Büyükşehir’in organik tarım alanındaki çalışmalarını duyan ve hayata geçirecekleri “organik gıda temin” internet portalı için alım yapmaya hazırlanan Rus işadamı Bogdan Gogulan, Büyükşehir’in aracılığıyla köylülerle bir araya geldi. Eşi Türk olduğuu için İzmir’de yaşayan Gogulan, Amerikalı ortağı Joe Elliot ile birlikte İzmir’in organik tarım potansiyelini alıcılara pazarlayacaklarını söyledi.

Buluşma sağlandı
Rus işadamı, Büyükşehir Belediyesi’nin organik tarım çalışması yaptığı bölgelerdeki üreticilerden ürün alarak bunları pazarlamayı çok istediklerini söyledi. Bogudan, kendilerini üreticilerle bir araya getiren Büyükşehir Belediyesi yetkililerine de teşekkür etti.
Orhanlı’da organik tarım üreticiliği yapan köylüler, ellerindeki ürünü çoğunlukla Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde, Karşıyaka Belediyesi, İzmir Tarım İl Müdürlüğü ve Ekolojik Tarım Organizasyonu Derneği (ETO) işbirliğinde açılan Bostanlı’daki “Ekolojik Pazar”da sattıklarını söyledi.

Tahtalı’ya teşvik
Üreticiler, alım anlaşması imzalanması halinde dikim mevsiminde yabancı alıcılar için ekstradan dikim yapabileceklerini ifade ettiler. Tarım, Park ve Bahçeler Daire Başkanlığı yetkilileri organik tarımı özendirme çalışmalarının süreceğini belirttiler.

Üretici 460’a çıktı
Organik tarım kapsamında Efemçukuru, Şaşal, Yeniköy, Bulgurca, Doğançay, Değirmendere, Çatalca, Şaşal, Gödence ve Kavacık köylerinde organik tarıma geçiş çalışmaları yapıldı. Tahtalı Havzası’nda 131 çiftçi organik tarıma geçti. Buca köylerindeki üreticiler ve Yarımada bölgesi ile birlikte bu sayı 460’a yükseldi.

More in Tarım-Gıda

You may also like

Comments

Comments are closed.