ManşetTürkiye

‘İmamın ordusu’ sözüne hapis cezası

0

Üç üniversite öğrencisi kendilerini taciz ederek, gözaltına alan polislere ‘İmamın ordusu’ dedikleri için 1 yıl 5 ay 15 gün hapis cezasına çarptırıldı. Öğrenciler, kendilerini döverek hakaret eden polisler hakkında herhangi bir işlem yapılmazken, çarptırıldıkları hapis cezasıyla bir kez daha mağdur olduklarını söyledi. Üç öğrenci, mahkemenin kararına itiraz etmeye hazırlanıyor.

SDP’nin geçtiğimiz Ekim ayında Mersin’de basın açıklaması yaptığı sırada sokaktan geçen Öğrenci Kolektifi üyesi Emirhan Selek ve Barış Ataman isimli iki üniversite öğrencisi, açıklamayı izlemekle görevli çevik kuvvet polislerinin sözlü tacizine uğramıştı. Polisin tacizi karşısında sessiz kalmayan iki öğrenci ile polis arasında tartışma yaşanmıştı. Polis, bunun üzerine iki öğrenciyi gözaltına almak istemiş, ancak bu sırada olay yerinde bulunan Halkevleri Üyesi Onur Yıldırım öğrencilerin gözaltına alınmak istenmesine tepki göstermişti. Yaşanan tartışma esnasında polisin tutumuna tepki gösteren öğrencilerin ‘İmamın ordusu’, ‘AKP’nin polisleri’ nitelemesinde bulunmasının ardından üç öğrenci polislerce hakaret edilerek ve dövülerek gözaltına alınmıştı. Mağazalar Karakolu’na götürülen öğrenciler, savcılık sorgusunun ardından çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Geçtiğimiz hafta görülen duruşmada ise mahkeme heyeti üç öğrenciyi, ‘polise mukavemet’ ve ‘görevli memura görevinden dolayı hakaret’ suçlamalarıyla 1 yıl 5 ay 15 gün hapis cezasına çarptırdı.

“ASIL YARGILANMASI GEREKEN POLİSLERDİR”

Cezaları ertelenen öğrenciler, mahkemenin kararını ANF’ye değerlendirdi. Mağdurken suçlu duruma düşürüldüklerini belirten öğrenciler, karara itiraz edeceklerini söylediler. Öğrencilerden Emirhan Selek, olayın başından beri haksızlığa uğradıklarını belirterek, polislerin kendileri hakkında yalan ifade verdiğini aktardı.

Asıl yargılanması gerekenin kendilerine şiddet uygulayan polisler olduğunu dile getiren öğrencilerden Onur Yıldırım ise, “Biz hem hakarete uğradık, hem de dövüldük. Mağdur olduk ama ceza alan da biz olduk. Polisler bize hakaret ettiği ve şiddet uyguladığı için yargılanmadılar bile. Mahkemenin kararı karşısında çok şaşırdık” şeklinde konuştu.

Bir diğer mağdur öğrenci Barış Ataman da mağdurken suçlu konumuna getirildiklerini, yalnızca ‘İmamın ordusu’ ve ‘AKP’nin polisi’ dedikleri için kendilerine bu cezanın verildiğini söyledi. Öğrenciler, mahkemenin kararına itiraz edeceklerini belirtti.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.