Kadın

KA.DER, DİSK’in “bıyıklı ittifak”ını kınadı

0

KA.DER, genel kurulunda kadınlara yer vermeyen DİSK‘i, “Bıyıklı ittifak, 45 yıllık tarihinde ilk kez bir kadını yönetim kuruluna sokma şansını ‘bilerek, isteyerek, kasten’ harcadı” diyerek kınadı.

Kadın Adayları Destekleme ve Eğitme Derneği (KA.DER) Genel Başkanı Çiğdem Aydın, genel kurulunda kadınlara yer vermeyen Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’nu (DİSK) kınadı.

Yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“DİSK 11-12 Şubat’ta 14. Genel Kurulunu yaptı. Dokuz kişilik yönetim kurulunda yine hiç kadın yok. DİSK’e bağlı sendikaların başkanları arasındaki tek kadın Dev Sağlık İş Başkanı Dr. Arzu Çerkezoğlu bağımsız aday olarak seçime girdi ancak ‘bıyıklı ittifakı’ aşamadığı için seçilemedi.

“Çerkezoğlu’nun seçilmemesi için ‘bıyıklı ittifak’ elinden geleni yaptı. İlk turda gerekli oyu alan Çerkezoğlu ikinci tura ‘ortak liste’nin iki -erkek- adayıyla girdi. DİSK Başkanı Erol Ekinci bu ‘iki -erkek- aday’ın seçilmemesi halinde istifa tehdidinde bulundu ve amacına ulaştı. Çerkezoğlu seçilemedi.

“DİSK, ’45 yıllık tarihinde ilk kez’ bir kadını yönetim kuruluna sokma şansını ‘bilerek, isteyerek, kasten’ harcadı.

“Hak, hukuk, adalet, eşitlik konusunda mangalda kül bırakmayan;

“13. Genel Kurul sonrasında açıkladığı ‘yönlendirici belge’de ‘her türlü ayrımcılığa karşı olduğunu, yaşamın tüm alanında kadın-erkek eşitliğini savunacağını’ bildiren;

“Kadın sorunlarına duyarlı örgütlenme politikaları yürüteceğini, merkez ve temsilciliklerinde kadın komisyonlarının etkinliğini arttıracağını söyleyen;

“Kadınlarin sendikalarda daha yoğun temsil edilmeleri için daha fazla çaba harcayacağını açıklayan ve her 8 Mart’ta ‘utanmadan’ bu sözlerini tekrarlayan,

“Ama verdiği sözleri gerçekleştirmeye gelince kadınları yönetime sokmayan ikiyüzlü DİSK’i ‘kadın düşmanı yönetim anlayışı’ nedeniyle kınıyoruz.”

More in Kadın

You may also like

Comments

Comments are closed.