Yerel

Gökçek’in elini bağlayan önceki dönemin borçlarıymış!

0

Ankara Anakent Belediye Başkanı Melih Gökçek, 17 yıldır görevde olmasına rağmen belediye borçlarına ilişkin olarak eski Ankara Anakent Belediye Başkanı Murat Karayalçın’ı suçlayarak, “Benden önceki belediye başkanı 2 milyar dolarlık borçlanma yapmış. Bu paranın 3-4 milyar dolar civarında da faizi var. Bunları üst üste koyduğunuzda inanılmaz bir rakam ortaya çıkıyor” dedi.

Gökçek, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde “Ekonomi ve Genç Girişimciler Topluluğu” tarafından düzenlenen etkinliğe konuşmacı olarak katıldı. Konuşmasının sonunda soruları yanıtlayan Gökçek, bir öğrencinin Ankara’da otobüslerin neden sabaha kadar hizmet vermediğine ve Büyükşehir Belediyesinin borçlarına ilişkin sorusuna, ”Ankara’da bizim otobüslerimiz ayda 10 trilyon lira zarar ediyor. Geceleri de en fazla 10 yolcu oluyor. Bu da belediyeye ek yükler getiriyor. Bu da zaten zarar içerisinde olan bir ulaşım sistemine ek zarar demektir. Bunun sübvansesini de Büyükşehir Belediyesi karşıladığı için ekstra yük demektir. Yoksa sizin gönlünüzü almak için çok rahat bu isteğinizi yerine getiririz. Ama mecburen bu tasarrufları yapmak zorundayız” yanıtını verdi.

Gökçek, belediyenin borçları ile ilgili bir soru üzerine, 17 yıldır Ankara’yı yönetmesine rağmen, kendisinden önceki belediye başkanı Karayalçın’ı suçlayarak şunları söyledi:
“Borçlara gelince, benden önceki belediye başkanı 2 milyar dolarlık borçlanma yapmış. Bu paranın 3-4 milyar dolar civarında da faizi var. Bunları üst üste koyduğunuzda inanılmaz bir rakam ortaya çıkıyor. Yani bu borçların tamamı Karayalçın dönemindeki borçlardır. Bu borçlar bir türlü bitmiyor. Benim borcum değil yani bunu bilin.”

Mamak Çöplüğü ile ilgili bir soruya da Gökçek, ”Belki de Türkiye;de sıfır maliyetle çöpünü imha eden tek çöplük burası. Türkiye’de en ucuz çöp imhası metreküp başına 8 dolar. Bu yüzden Ankara Büyükşehir Belediyesinin bu çalışması çok avantajlı” yanıtını verdi.

More in Yerel

You may also like

Comments

Comments are closed.