Doğa MücadelesiManşet

Çıralı için bir imza

0

Dünyanın en güzel plajlarından biri olan Antalya’nın Kemer ilçesinde bulunan Çıralı plajına yapılması planlanan otel yapımına karşı günlerdir nöbet tutan yöre halkı imza kampanyası başlattı.

Dünyanın en güzel plajlarından biri olan Antalya’nın Kemer ilçesine bağlı Çıralı köyü sahiline otel yapılmak isteniyor. Otel inşaatına karşı sahilde kurdukları çadırlarla şirketin bölgeyi tel örgülerle çevirmesini engelleyen vadi halkı  imza kampanyası başlattı. Çıralı halkı  projenin iptal edilmesi için tüm kamuoyunu destek vermeye davet ediyor.

Çıralı halkı tarafından başlatılan imza kampanyasının metni şöyle:

“Çıralı sahili Akdeniz Eko Sistemi  içerisinde Türkiye’nin sahip olduğu ender bulunan sahillerinden biridir. Çıralı sahili 3,2 km uzunluğunda olup, 18 farklı endemik bitki türüne ve her sene sayısı artan deniz kaplumbağalarının yuvalama alanından biridir. Bahsi geçen endemik bitki türleri ülkemizin azalmakta olan önemli kumullarında yetişmektedir. Ayrıca birçok hayvan ve bitki türü Uluslararası Bern Sözleşmesine göre sıkı koruma altına alınması gereken türlerdir  ve bu sebeple birçok Uluslararası kurum tarafından çalışmalar yürütülmektedir.

Çıralı sahili ayrıca 1. Doğal Sit alanı olup Olimpos-Beydağları Milli Parkı sınırları içinde bulunmaktadır.

Sahilin bakir olması ve doğal çeşitliliği dünya çapında ün ve birçok ödül kazanmasına sebep olmuş ve birçok gözü dönmüş yatırımcıyı da cezbetmiştir.

Bu özellikleri sebebiyle Çıralı değişik yöntem ve lobi faaliyetleri ile zaman zaman tehdit altına girmiş olsada, duyarlı köylü ve dünya vatandaşları tarafından engellenmiştir.

Bugün bu bakir alan TEKRAR TEHDİT ALTINDA!

Hep Birlikte, Çıralı Sahil’inin var olan tüm çeşitliliğini ve bakir halinin korunmasını sağlayalım. Tabiat varlıklarımızın ve ülkemizin güzelliklerinin geleceğini korumaya sizde bir imza ile yardım edin, sizde katılın!”

İnternet ortamında başlatılan imza kampanyasıyla dilekçeler Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, T.B.M.M Başkanlığı, İç İşleri Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Kültür ve Turizm Bakanlıklarına gönderilecek.

Aşağıdaki linke tıklayarak imza verebilirsiniz.

http://www.dilekceonline.com/cirali

You may also like

Comments

Comments are closed.