Ulaşım

1352 köy yolu ulaşıma kapandı

0

Yurtta etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle 1352 köy yolu ulaşıma kapandı.

Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü yetkililerinden edinilen bilgiye göre, Balkanlar üzerinden gelen alçak basınç sisteminin etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi’nde kar yağışı etkili oluyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Ardahan’da 22, Ağrı’da 14, Bayburt’ta 8, Erzurum’da 7, Iğdır’da 5, Kars’ta 4 derece olarak ölçüldü. Erzincan’da ise 0 derece olarak tespit edildi.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Ardahan’da eksi 3, Erzurum ve Kars’ta eksi 2, Ağrı’da eksi 1, Erzincan’da 0, Iğdır ve Bayburt’ta 1 derece olması bekleniyor.
Kar ve tipi nedeniyle Erzurum’da 529, Ağrı’da 400, Kars’ta 90, Ardahan’da 29 ve Iğdır’da 26 olmak üzere 1074 köy yolu ulaşıma kapandı.

Ulaşımın sağlanamadığı köylerde özellikle hasta nakillerinde sıkıntı yaşanıyor. Erzurum’da son 24 saat içerisinde, yolu ulaşıma kapanan köylerden 7 hasta, karla mücadele ve sağlık ekiplerince hastaneye ulaştırıldı.

Bu arada, Erzurum-Çat Konaklı Kayak Merkezi yol ayrımı, Tekman-Gökoğlan karayolu ile kar ve tipi nedeniyle gece ulaşıma kapatılan Ağrı-Hamur-Tutak karayolunun ulaşıma açıldığı öğrenildi.

 

Çanakkale genelinde 153 köy ile ulaşım sağlanamıyor

Yoğun kar yağışı ve tipinin etkili olduğu Çanakkale’de, merkeze bağlı 13 köy ile ulaşım sağlanamıyor.
Çan Kaymakamı Hasan Gözen, 35 köy yolunun kar nedeniyle ulaşıma kapandığını söyledi. İl Özel İdaresi Çan Şantiyesi ekiplerinin kapalı köy yollarını açmak için çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Gözen, ilçe merkezinden Biga, Yenice ve Çanakkale istikameti ile köylere gidecek araçların, zincirsiz yola çıkmasına izin vermediklerini bildirdi.
Biga ilçesinde de 40 köy yolu kar nedeniyle kapandı. İlçe Özel İdare Şantiye Şefi İsmail Satılmış, kapalı köy yollarının açılması için 2 greyder ile çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Satılmış, ”Ovadaki köy yollarımız açık. Dağ köylerimizde kapalı olan yolları açmak için ekiplerimiz aralıksız çalışıyor” dedi.

Kar yağışı nedeniyle Lapseki’de 21, Yenice’de 21, Bayramiç’te 20 ve Eceabat’ta da 3 köy ile ulaşım sağlanamıyor.

Malatya

Malatya’da kar yağışı nedeniyle 126 köy yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.
İl Özel İdaresi yetkililerinden alınan bilgiye göre, merkezde 2, Akçadağ’da 18, Arapgir’de 26, Arguvan’da 1, Darende’de 5, Doğanşehir’de 11, Doğanyol’da 5, Hekimhan’da 19, Kale’de 5, Kuluncak’ta 6, Pütürge’de 23, Yazıhan’da 1, Yeşilyurt’ta 4 köy yolunda ulaşım sağlanamıyor.

Elazığ

Elazığ’da 188 kar yağışından dolayı 188 köy yolunun kapalı olduğu bildirildi.
İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği yetkilileri, 188 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğunu, yolların açılması için çalışmaların devam ettiğini bildirdi.

Tunceli

Tunceli’de de 36’sı merkeze, 18’i Çemişgezek’e, 15’i Hozat’a, 55’i Mazgirt’e, 16’sı Nazımiye’ye, 29’u Ovacık’a, 31 Pertek’e ve 16’sı Pülümür’e bağlı olmak üzere 216 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu belirtildi.
Tunceli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hüseyin Şimşek, ulaşıma kapanan köy yollarının açılması için 8 ekibin kar yağışı ve tipiye rağmen çalışmalarını aralıksız sürdürdüğünü kaydetti.

Erzincan

Erzincan’da ise 218 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.
İl Özel İdare ekipleri, kapalı köy yollarını açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Tokat

Tokat’ın Reşadiye ilçesinde ise kar yağışı nedeniyle ilçeye bağlı belde ve köylerdeki okullarda eğitime bir gün ara verildiği bildirildi.

(Ajanslar)

More in Ulaşım

You may also like

Comments

Comments are closed.