Dünya

Obama başkanlık yarışında önde

0

Yeni bir kamuoyu araştırması Başkan Barack Obama’nın Cumhuriyetçi Parti başkan adayı yarışını önde götüren Mitt Romney’i seçimde yeneceğini gösteriyor.

ABC televizyonu ve Washington Post gazetesinin anketine göre Obama kayıtlı seçmenler arasında oyların yüzde 51’ini, Romney ise yüzde 45’ini alıyor.

Görüşü sorulan yetişkin Amerikalıların yarısı Obama’yı başkan olarak onaylıyor ve ikinci kez seçilmeye hak kazandığına inanıyor.

Obama, ekonominin düzeldiğini belirterek ikinci kez seçilmeyi hak ettiğini söyledi.

Obama, NBC televizyonunun sorularını yanıtlarken ekonominin üç yıl önce göreve geldiği döneme kıyasla çok daha iyi olduğunu ancak henüz hedefe ulaşılmadığını belirtti.

İşsizlik oranının beş aydan beri sürekli düştüğünü ve Ocak’ta yaklaşık 250 bin iş yarattığını vurgulayan Obama oysa 2009’da her ay bunun üç katı iş kaybedildiğini hatırlattı.

Ancak Cumhuriyetçi başkan adayları ekonominin istenen hızda düzelmediğini ve Obama’nın politikalarının yetersiz olduğunu savunuyor.

Dört aday da Salı günü ön seçimlerin yapılacağı Minnesota ve Colorado eyaletlerinde kampanyalarına hız verdi.

Romney’in Colorado’daki önseçimi kazanması bekleniyor. Ancak Minnesota’da eski senatör Rick Santorum anketlerde önde gidiyor.

Halen en çok delegeye sahip olan Romney’in Colorado ve Minnesota’dan sonra Cumartesi günü yapılacak Maine önseçimini kazanarak yarıştaki yerini sağlamlaştırması bekleniyor.

Ancak rakibi Gingrich yarıştan çekilmeyeceğini, Ağustos’ta Florida’nın tampa kentinde yapılacak kurultaya kadar mücadele edeceğini açıkladı.

Iowa ve Güney Carolina önseçimlerini kaybeden Romney New Hamphshire, Florida ve Nevada’da rakiplerine büyük fark attı.

Cumhuriyetçi Parti başkanlık yarışındaki diğer iki aday eski Pennsylvania senatörü Rick Santorum ve Texas milletvekili Ron Paul da mücadeleye devam edeceklerini söylüyor.

(Voa)

More in Dünya

You may also like

Comments

Comments are closed.