Hafta Sonu

Emek Sahnesi ‘Öteki’ ile açılıyor!

0

Emek Sineması’nda çocukluğunu geçiren oyuncuların kurduğu ‘Emek Sahnesi‘, ilk oyunu ‘Öteki’ ile perdelerini açıyor.

Son günlerde yıkılmasıyla ilgili kararla gündeme gelen Emek Sineması’nda çocukluğunu geçirmiş olan ‘Emek Oyuncuları’, Kadıköy Hasanpaşa’da açmaya karar verdikleri yeni sahnelerine ‘Emek Sahnesi’ adını uygun buldular.

Kuruculuğunu Pınar Yıldırım’ın üstlendiği Emek Sahnesi’nin oyuncu kadrosunda Alican Çolak, Barış Atay Mengüllüoğlu, Candeniz Sağlık, Caner Erdem, Cem Okan Yılmaz, Emre Akıl, Gökhan Yıkılkan, Gamze Bayraktaroğlu, Gülşah Uçar, Hasan Karakurt, Kardelen Akbay, Kerem Arslanoğlu, Sinem Güven, Zeynep Bayraktar, Zeynep Çelik ve Zeki Haşhaş yer alıyor.

Emek Sahnesi, kendi mutfağının ürünü olan oyunlarını, çağdaş tiyatronun seçkin örneklerini sahneleyerek, topluma ışık tutan, sanatsal çizgisinden ve ilkelerinden taviz vermeyen güçlü bir figür olmayı hedefliyor.

Toplumsal meseleler üzerine eleştirel bir bakış açısı geliştirmeyi, seyirciyi sorgulamaya, çözüm üretmeye teşvik etmeyi amaçlıyor. Emek Sahnesi’nin ilk oyunu olan ‘Öteki’, tam da bu amaca hizmet ediyor. Kadın haklarından, aile içi şiddete, töre cinayetlerinden, çarpık sosyal ilişkilere dek birçok toplumsal meseleye parmak basıyor. ‘Öteki’ Şubat 2012’de izleyicisiyle buluşacak.

Emek sahnesi, atölye çalışmalarıyla, tiyatronun yanı sıra tüm sanat disiplinlerini içine alarak müzik, edebiyat, dans, resim gibi konulara da eğiliyor. Sanat direktörlüğünü Mehmet Kala’nın yaptığı Emek Sahnesi’nin müzik direktörlüğünü ise Hollywood ödüllü müzisyenler Uğur Ateş ve Serhat Karan üstlendi.

Emek Sahnesi, şubat ayında sanatseverlerle buluşmayı bekliyor. Oyun tarihleri ve diğer etkinlik bilgileri için; www.emeksahnesi.com adresi ziyaret edilebilir.

More in Hafta Sonu

You may also like

Comments

Comments are closed.