KitapManşet

Arı Kovanına Çomak Sokan Kız’a – Sibel Richter

0

Milenyum serisinin 3. Kitabına geldik. Kurgusunun çok iyi olduğunu tahmin etmek zor değil. Stieg Larsson kitapların basıldığını görmeden ölmesi, 10 seri olarak düşünülen serinin 4. Kitabı var olduğunun bilindiği halde neden basılmadığını bilmiyorum. Dilerim 4. Kitap basılır. Kitabın tüm detaylarına girmek isterdim. Burada detayları ile anlatmak. Arı kovanına çomak sokan kız benim için en değerlisi.

Lisbeth Salender kafasındaki kurşunla hastane odasında uyanır. Mikael tarafından kurtarılır. Hastanede yan odada, kendisini bekleyen tehlikeler bulunmakta iken, suçlandığı cinayetler nedeni ile göz altında tutulmaktadır. Mikeal’in kız kardeşi Lisbeth’in avukatlığını üstlenir. Ameliyat iyi geçer, beyninde herhangi bir hasar bulunmamaktadır. Tekrar eski sağlığına kavuşması ise zaman alır.

En etkileyici kısım ise Lisbeth’in kendi hayatını yazdığı bir otobiyografiye başlaması, ardındaki karakterlerin çoğalması. Derin Devlet, gizli örgüt, kiralık katiller, gazeteciler ve sonunda öyle bir hukuk savaşı yaşanıyor en çok bu kısımdan zevk aldım. Kitabın kurgusu sizi beklenmedik yerlerde şaşırtıyor. Yaptığınız tahminler bir anda yanlış çıkıyor. Bu durum kitabı daha heyecanlı hale getirdi. Nefesinizi tutarak okuyabilirsiniz.

Stieg Larsson

(15 Ağustos 1954 – 9 Kasım 2004) İsveçli yazar, gazeteci ve aktivist. Larsson yaşamının büyük kısmını Stockholm’de geçirdi, gazeteci, aşırı sağ gruplar üzerine en önemli araştırmaları yapan yazardır. Larsson’un ilk kısa hikayeleri Bilim Kurgu üzerine, umarım bir gün okuma şansını yakalarız. 14 yaşında gittiği yaz kampında, bir kıza tecavüz edilmesine şahit oldu. Hayatı boyunca o gün bir şey yapamamanın verdiği suçluluk duygusunu taşıdı.  Aktivist Stieg Larsson bir feminist, kadınların uğradığı adaletsizliğe karşı aşırı sağ ve faşistlerle mücadelesinde her zaman ölüm tehditleri aldı. Adresi her zaman gizlendi. 50 yaşında ölümü bende her zaman şüphe yaratacak.

 

 

Sibel Richter

twitter.com/#!/sibelrichter

More in Kitap

You may also like

Comments

Comments are closed.