ManşetYeşil Havadis

Yeşiller 3. Köprü için Hükümeti uyardı

0

Yeşiller Partisi İstanbul’a yapılması planlanan 3. Boğaz köprüsü ve Kuzey Marmara otoyolu ihalesi öncesi bir bildiri yayınlayarak Hükümeti uyardı. Yeşiller Partisinin basın bildirisi şöyle: 

YEŞİLLER PARTİSİ 3. KÖPRÜ İÇİN HÜKÜMETİ UYARIYOR

Bugün hükümet 3. köprü geçişinin de içinde olduğu Kuzey Marmara Otoyolu’nun ihalesini yapıyor. Hükümet, Ankara’da şirketlerle masaya oturup sanki bunlar kendi malıymış gibi İstanbul’un son ormanlarına, hayvanların yaşam alanına, su havzalarına ve havasına en iyi teklifi verecek şirketle anlaşmak istiyor;

 

Bir tek bilim insanının bile olur vermediği, ilgili tüm meslek odalarının karşı çıktığı, İstanbulluların istemediği 3. köprü projesi Ankara’dan dayatılıyor. Çünkü hükümetin kar, ve rant hırsı artık akıl-mantık tanımıyor. İnşaat, otomotiv ve petrol lobileri bastırıyor, hükümet de “evet” diyor. Hükümet iki milyon ağaç kesilmesine, İstanbul’un havasının-suyunun zehirlenmesine “evet” diyor. 3. Köprünün İstanbul’un trafik sorununu çözmeyeceğini, 3. köprüye alternatif daha etkin, daha verimli ve daha ucuz alternatiflerin olduğunu da bildikleri halde “evet” diyor. 6 milyar doları doğayı tahrip etmek, yaşamı öldürmek ve akıl ve mantığı susturmak için kullanmak istiyorlar.

 

Daha önce “3. köprü İstanbul için cinayet olur” diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan şimdi tek başına, kimseyi dinlemeden, körü körüne bu cinayeti işlemekte kararlı gözüküyor. Ancak biz de bu cinayeti durdurmak ve yaşamı savunmak için bir o kadar kararlıyız.

 

Sayın Erdoğan, biliyoruz ki bıraksak da bu köprüyü ve o otoyolu yapsan, gün gelecek ve doğa ana senden bunun hesabını soracak. Ama ondan önce, doğa ananın savunucusu bizler seni ve o kendilerini her şeyi tahrip etmeye muktedir zanneden şirketlerini engelleyeceğiz. İster bizi bir grup çapulcu ilan et, ister kendini çevrecilerin daniskası. Elbet bu halk kimin yaşamdan, sağlıktan, gelecek kuşaklardan, kimin paradan, ranttan, çıkardan ve katliamdan yana olduğunu anlayacak, elini vicdanına koyan herkes bizden yana olacak.

 

O yüzden seni şimdiden uyarıyoruz. Gel bu mantıksız, saçma, çözümsüz ve katil projeden vazgeç. Marmaray’ın bir an önce tamamlanmasını sağla, Boğazray projesini değerlendir, toplu taşımayı geliştir, raylı sistemleri destekle. İstanbulla ilgili kararları da İstanbullulara bırak!

 

 

Yeşiller Partisi

 

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.