ManşetYeşil Havadis

Yeşiller Partisi: Uludere katliamı insanlık suçudur

0

Yeşiller Partisi, Uludere’de yaşanan katliam ile ilgili bir açıklama yayınladı. Açıklama şu şekilde:

ULUDERE KATLİAMI İNSANLIK SUÇUDUR

Türkiye bu sabah, 35 yurttaşının savaş uçakları tarafından katledilmesi haberi ile uyandı. Dün gece saatlerinde Türk Hava Kuvvetleri’ne bağlı savaş uçakları 50 kişilik sivil bir grubun üzerine bomba yağdırmıştı. Uçaklara ateş emrini verenler son açıklamalara göre en az 35 kişinin öldürüldüğü bir katliamın sorumlusuydu.

Sivillere yönelik bu korkunç katliam hemen akıllara  1943 yılında öldürülen 33 sivili getiriyor. Aradan geçen 68 yıla rağmen, hala aynı acılar tekrarlanıyor. Barış umutları aynı acımasız yöntemlerle tüketiliyor.

Biz Yeşiller Partisi olarak olayın en ince ayrıntısına kadar aydınlatılmasını ve sorumluların yargı önüne çıkarılmasını talep ediyoruz. Genelkurmay Başkanlığı’nın böylesi korkunç bir katliamı normal göstermeye çalışan açıklaması utanç vericidir. Genelkurmay başkanı başta olmak üzere, olayın birinci dereceden sorumluları derhal görevden alınmalı, asker, sivil bütün sorumlular en ağır şekilde cezalandırılmalıdır.

Türkiye’nin hakim medyası da yine kötü bir sınav vermiştir. 35 sivil insanın savaş uçakları tarafından öldürülmesini, ancak resmi yalanlama gelince haber olarak sunabilen, o zamana kadar ne gelen bilgileri, ne fotoğrafları değerlendiremeyen hakim medya insanlık ve dürüstlük sınavından geçemememiştir.

Hükümeti derhal harekete geçmeye, sorumluları yargı önüne çıkarmaya ve Türkiye halkından özür dilemeye çağırıyoruz. Barış umutları söndürülemez. Türkiye bu insanlık suçunun üzerini örtemez.

Yeşiller Partisi

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.