İklim KriziManşet

‘Dünya gelecekteki felaketlere hazırlıksız’

0

İngiltere Uluslararası Kalkınma Bakanı Andrew Mitchell, zengin ülkelerin yeterli çaba göstermemesi yüzünden dünyanın gelecekte meydana gelebilecek felaketlere “son derece hazırsız olduğunu” söyledi.

2004 yılında, Noel günü ertesinde Hint Okyanusunda meydana gelen tsunamiden sonra BM tarafından kurulan Merkezi Acil Durum Müdahale Fonu (CERF) bu yıl Japonya’daki tsunamiden Filipinler’deki sellere kadar, meydana gelen çok sayıda doğal felaketin ardından, mali kaynak darlığı ve yetersizliği içinde.

İngiltere CERF’e taahhüt ettiği 40 milyon sterlinin yanısıra 20 milyon sterlin ek yardım yapacak. Buna rağmen gelecek yıl 45 milyon sterlin tutarında bir açık olduğu beliertildi.

Uluslararası Kalkınma Bakanı Andrew Mitchell uluslararası toplumun, dünyanın yüzyüze olduğu tehlikelere karşı harekete geçmesi gerektiğini belirterek, alçak coğrafyalarda veya kıtlık görülen bölgelerde yaşayan insan sayısının arttığını; dolayısıyla gelecekte yaşanacak felaketlerin boyutlarının da büyük olacağını bildirdi.

Mitchell, birçok ülkenin bir felaket meydana gelmeden fona yardım vermediğini belirterek, bununsa çok büyük önem taşıyan ilk yardım çalışmalarını olumsuz etkileyebileceğini söyledi.

2011 Yılında CERF’e İngiltere 94 milyon, İsveç 74 milyon, Norveç 67 milyon, Hollanda 54 milyon, ABD 6 milyon, Japonya 3 milyon, Çin ise 500 bin sterlin katkıda bulundu.

(BBC)

More in İklim Krizi

You may also like

Comments

Comments are closed.