ManşetTürkiye

Odatv davası bugün görülüyor

0

Odatv Davası‘nın ikinci duruşması bugün Çağlayan Adliyesi’nde görülecek.

10 gazetecinin tutuklu yargılandığı Odatv davasının ikinci duruşması bugün yapılacak.

22 Kasım’da başlayan ve redd-i hakim taleplerinin incelenmesi için ertelenen Oda TV davasının duruşmalarına, İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde devam edilecek.

Aralarında HaberVs Editörü Ahmet Şık ve Gazeteci Nedim Şener‘in de bulunduğu, Soner Yalçın, Barış Terkoğlu, Barış Pehlivan, Doğan Yurdakul, Müyesser Uğur gibi gazetecilerin yargılandığı Oda TV davası Türkiye Gazeteciler Sendikası, Gazetecilere Özgürlük Platformu, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti gibi meslek örgütlerinin yanısıra yabancı meslek örgütleri tarafından da yakından izleniyor.

“Ahmet ve Nedim’in Gazeteci Arkadaşları” (ANGA) İstanbul Özel yetkili 16. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek Odatv davasında kamuoyunu, hak savunucuları ve gazetecileri adaletin takipçisi olmaya çağırıyor.

“Her sabah yeni bir gözaltı haberiyle uyanıyoruz” diye başlayan ANGA açıklaması “Oda TV davasında sadece gazeteciler değil halkın haber alma özgürlüğü de yargılanıyor. Bu davada sanık sandalyesinde kitaplar, haberler, yazılar var. Bu davada hâkim önüne ‘ifade özgürlüğü’ çıkarılıyor” sözleriyle devam ediyor. Kamuoyuna çağrı için bir video da hazırlayan ANGA, “Sadece gazetecilere değil, düşünceye ve gerçeğe özgürlük talebiyle” haber alma, haber verme, fikir açıklama ve muhalefet etme hakkını savunmak isteyen herkesi 26 Aralık Pazartesi saat 12:30’da Çağlayan Adliyesi’ne bekliyor.

More in Manşet

You may also like

Comments

Comments are closed.