EnerjiManşet

Fukuşima’nın temizlenmesi 40 yıl alacak

0

Japonya, Mart ayında meydana gelen depremden sonra oluşan tsunaminin vurduğu Fukuşima nükleer santralinin tamamen temizlenmesinin 40 yıl süreceğini belirtti.

Japonya Ekonomi, Sanayi ve Ticaret Bakanı Yukio Edano, santrali güvenli bir şekilde kontrol altında tutarak temizlemek ve devre dışı bırakmak için öngörülen planı açıkladı.

Edano, hükümetin, tesisin bulunduğu bölgeden tahliye edilen vatandaşların görüşlerini de dikkate alacağını söyledi: “Santralin temizlenmesi işlemi sıkı ve güvenli bir şekilde ilerlemeli. Çünkü bu belirlenen zaman çizelgesini etkilememeli. Santralin tamamen temizlenmesi 30 ila 40 yıl arasında sürecektir ve vatadaşlarımızın evlerine dönebileceği tarih bununla doğrudan ilişkili değil.”

Japon hükümeti nükleer santraldeki krizin sonlandırılması için yeni yol haritasını açıklarken, uzmanlar ise Fukuşima’nın halen afetlere karşı savunmasız olduğunu ifade ediyor. Hükümet birkaç gün önce de tesisin kontrol altına alındığını belirtmişti.

Ülkede 11 Mart’ta meydana gelen şiddetli deprem ve ardından oluşan tsunami Fukuşima nükleer santralini vurmuştu. Ağır hasar gören santraldeki radyasyon sızıntısı nedeniyle 100 binden fazla kişi bölgeden tahliye edilmişti.

More in Enerji

You may also like

Comments

Comments are closed.