Kültür-SanatManşet

Sönmez Atasoy hayatını kaybetti

0

Oyuncu ve akademisyen Sönmez Atasoy geçirdiği kalp krizi nedeniyle kaldırıldığı hastanede vefat etti.

Geçen Perşembe günü Isparta’da çekimleri süren ‘Sakarya Fırat’ adlı dizinin setinde geçirdiği kalp krizi nedeniyle Şevket Demirel Kalp Merkezi’nde tedaviye alınan oyuncu Sönmez Atasoy bir haftadır yoğun bakım ünitesinde tedavi görmekteydi. Bir süre durumunda değişiklik gözlenemeyen Atasoy’un böbreklerinin olumsuz sinyaller vermesi üzerine önceki gün diyalize bağlanması kararlaştırılmıştı.

Ünlü oyuncu bu gece saat 24.00 sıralarında fenalaştı. Yoğun bakım ünitesinde kalbi duran Sönmez Atasoy doktorların yaptıkları tüm müdahalelere rağmen yaşam savaşını kaybetti. Sanatçının ölüm haberini alan yakınları hastaneye akın etti.

Ankara Devlet Konservatuarı tiyatro bölümü mezunu olan Sönmez Atasoy 1968 yılında Devlet Tiyatroları’nda çalışmaya başladı. 40 yıl oyuncu ve yönetmen olarak bu kurumda hizmet verdi. İki defa en iyi oyuncu (Sersem Kocanın Kurnaz Karısı), (Kanlı Nigar) ve en iyi yönetmen (Ana Hanım Kız Hanım) seçildi. Atasoy 1975 yılında Cüneyt Gökçer’in asistanı olarak başladığı sahne öğretmenliğini Ankara ve İzmir Devlet Konservatuarları’nda, Yeditepe Üniversitesi ile Haliç Üniversiteleri’nde sürdürüyordu.

KIZI FADİK SEVİN ATASOY BABASINA BÖYLE VEDA ETTİ
Sönmez Atasoy’un kendisi gibi oyuncu olan kızı Fadik Sevin Atasoy, babsının ölümü ardından şu sözleri söyledi:

Sevgili babacığımın vedası ‘Kendi Gök Kubbemizde’ ; ‘…Seslendi pek vakitsiz… İçim yandı ansızın…’

Bekleyişimizin ardından tiyatro sanatçısı, yazar, yönetmen ve babam Sönmez Atasoy ebedi huzurla buluşmuştur. Bir gün yine kavuşmak üzere veda ederken, bizi yalnız bırakmayan Kültür ve Turizm Bakanı sayın Ertuğrul Günay’a, Sinema ve Telif Hakları Genel Müdürü sayın Abdurrahman Çelik’e, hocamız Osman Sınav’a ve tüm Sakarya Fırat ekibindeki kardeşlerimize, TRT Genel Müdürü Sayın İbrahim Şahin’e, Devlet Tiyatroları ve Genel Müdürü Sayın Lemi Bilgin’e, Şevket Demirel Kalp Damar Merkezi’ne, Prof. Dr. Süleyman Kutluhan’ın şahsında Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne ve her an, her dakika yüreği bizimle çarpan tüm sevdiklerimize ve sevenlerimize teşekkürlerimi arz ederim.

Babacığım olduğun yer ışık, şiir ve renkle dolsun; ‘…Ey sevgi anladım bu uzakta seda ile, ömrün yegâne lezzetidir hatıran bile.’

(radikal.com.tr)

You may also like

Comments

Comments are closed.