Hayvan Hakları

Kaş’ta yeni ‘tutsak yunus’ vakası

0

Geçen yıl Kaş’taki Dolphin Park kapanmış ve Belediye Başkanı Abdullah Gültekin, ilçede bir daha asla yunus parkı açılmayacağının sözünü vermişti ancak bu kez de Bodrum Güvercinlik’teki tutsak yunuslar Kaş’a taşındı.

Uluslararası çevre ve hayvan koruma örgütlerinin tepkisiyle Kaş’taki ‘yunus parkı’ Dolphin Park geçtiğimiz yıl kapatılmıştı. Parkın yunusları Misha ile Tom da Hisarönü’ne taşınmış ve rehabilitasyona alınmıştı. Olayların ardından Kaş Belediye Başkanı Abdullah Gültekin, bir daha asla yunus parkı açılmayacağının sözünü vermişti.

Bu kez de geçtiğimiz hafta Bodrum Güvercinlik’te tutulan Ada, Doğa, West ve Ada 1 adlı yunusların Kaş’a taşınması ilçede ve hayvanseverler arasında tepki yarattı.

Belediye Başkanı Abdullah Gültekin, resmi bir yanıtla yunusların Belediye’den tamamen habersiz bir şekilde Kaş’a getirildiği açıkladı.

Durumları hakkında endişe duyulan 4 yunus daha önce de agresifleşip birbirlerine saldırmaları, telleri açabilmek için ağızlarını yaralamaları ve pislik içinde naylon torbalarla oynadıkları karelerle gündeme gelmişlerdi.

Yaşam mücadelelerine Kaş’taki bir deniz kafesinde devam eden yunuslar için www.yunuslaraozgurluk.com ve facebook.com/yunuslaraozgurluk adreslerinde bir kampanya düzenlendi.

Hayvanseverler kampanyayla birlikte yunusların önce rehabilite edilmesini ardından da özgür bırakılmasını amaçlıyorlar.

You may also like

Comments

Comments are closed.